Μία από τις 19 σφαίρες αφαίρεσε άμεσα τη ζωή από τον 54χρονο επιχειρηματία στη Ζάκυνθο

Gazzetta team
Μία από τις 19 σφαίρες αφαίρεσε άμεσα τη ζωή από τον 54χρονο επιχειρηματία στη Ζάκυνθο
Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο. Είχε κατονομάσει το φυσικού αυτουργό της εκτέλεσης της γυναίκας του και εφτά ακόμη ατόμων.

Βγήκε το πόρισμα του ιατροδικαστή για την εκτέλεση του 54χρονου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο. Αυτή έδειξε ότι δέχτηκε 19 σφαίρες, με τα τραύματα να είναι τα πιο πολλά διαμπερή, αλλά το ένα ήταν άμεσο θανατηφόρο, καθώς μπήκε στο κρανίο.

«Έφερε 19 τραύματα, τα πιο πολλά διαμπερή. Ένα ήταν το άμεσα θανατηφόρο. Όμως αυτό το ένα είχε κάνει κακώσεις σε όλο το σώμα. Βρέθηκε μία βολίδα μέσα στο κρανίο. Είχε μπει στο κρανίο από τον σπονδυλικό σωλήνα, από τον θώρακα.

Οι πιο πολλές σφαίρες βρήκαν το θύμα στην πλάτη. Αυτές οι βολές ήταν διαμπερείς, έμπαιναν και έβγαιναν από το σώμα. Αυτή που κόστισε τη ζωή ήταν μία που έμπαινε από την κοιλιά χαμηλά, τρύπησε το ήπαρ, τους πνεύμονες, την καρδιά, τους θωρακικούς σπονδύλους, μπήκε στον σπονδυλικό σωλήνα και από εκεί μπήκε στο κρανίο. Eπιστημονικά και σαν εύρημα, είναι ενδιαφέρουσα η πορεία της συγκεκριμένης σφαίρας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ιατροδικαστική έκθεση.

Είχε αναγνωρίσει τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας της γυναίκας του

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο 54χρονος Ντίμης Κορφιάτης είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος οκτώ προσώπων, τους οποίους θεωρούσε ότι είναι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της απόπειρας σε βάρος του εκτέλεσης και εν τέλει δολοφονίας της γυναίκας του, πέρσι το καλοκαίρι. Είχε κατονομάσει μάλιστα πρόσωπα και είχε αναφερθεί σε συγκεκριμένα γεγονότα από το παρελθόν, τα οποία τον έβαζαν στο «στόχαστρο».

«Αναγνώρισα πέραν πάσης αμφιβολίας τον… ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας της συζύγου μου και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος μου, από φωτογραφίες των δραστών, προερχόμενες από κάμερες της περιοχής.

Η αναμφίβολη αναγνώριση του οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπό του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στην μοτοσυκλέτα του. Τη στάση του αυτή, με τις παλάμες να τείνουν προς τα πίσω, την αναγνώρισα αμέσως, καθώς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάθεται στις άμαξες με τα άλογα, τις οποίες χρησιμοποιεί για επαγγελματικούς σκοπούς, ο ίδιος και η οικογένειά του και είναι μοναδική, καθώς το εν λόγω άτομο πάσχει από χαρακτηριστικό είδος κύφωσης» είχε τονίσει ο 54χρονος.

Ως τον οδηγό της μηχανής είχε υποδείξει έναν άλλον άνδρα, ενώ είχε υποδείξει και αυτούς που είχαν βοηθήσει τους δράστες πριν αλλά και κατά τη διαφυγή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ