Ο Μάριος Θεμιστοκλέους έδωσε απάντηση για το ποσοστό εμβολιασμένων υγειονομικών: Πότε θα έχουν δικαίωμα επιλογής εμβολίου οι 30-44!

Gazzetta team
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους έδωσε απάντηση για το ποσοστό εμβολιασμένων υγειονομικών: Πότε θα έχουν δικαίωμα επιλογής εμβολίου οι 30-44!
Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι το τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου θα υπάρχει δικαίωμα επιλογής ανάμεσα στα εμβόλια για τους 30-44.

Πολλή κουβέντα έχει γίνει αναφορικά με το ποσοστό των εμβολιασμένων υγειονομικών σε σημείο μάλιστα να έχει υπάρξει μια διαφωνία στο ακριβές ποσοστό αυτών μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Βασίλη Κικίλια. Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους έδωσε στοιχεία εμβολιασμένων υγειονομικών, ενώ όπως τόνισε, το τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου οι ηλικιακές ομάδες 30-44 θα έχουν δικαίωμα επιλογής εμβολίου, καθότι τώρα γίνονται οι εμβολιασμοί με το AstraZeneca. Αυτό θα γίνει σπαστά, καθώς πρώτα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 40-45, μετά για τους 35-39 και τέλος για τους 30-34.

Από κει και πέρα, παρουσιάζοντας τα στοιχεία για τους εμβολιασμένους υγειονομικούς, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι στο ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί το 82% των υγειονομικών, 63% των νοσηλευτών και στον ιδιωτικό τομέα το 88% των υγειονομικών και 62% των νοσηλευτών.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 3.740.000 εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 2,5 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 23,7%. Με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 1.245.000 πολίτες, ποσοστό 12%.

Είπε επίσης ότι ο εμβολιασμός προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί το 58%, ποσοστό που ανεβαίνει στο 73% αν υπολογιστούν και τα ραντεβού.

Τέλος, ανέφερε ότι οι παραλαβές των εμβολίων προχωρούν κανονικά και τέλος του μήνα θα ανοίξουν και άλλες ηλικιακές ομάδες για εμβολιασμό.