Νομοσχέδιο για τα εργασιακά: «Βάση του το οκτάωρο», λέει ο Χατζηδάκης (vid)

Gazzetta team
Νομοσχέδιο για τα εργασιακά: «Βάση του το οκτάωρο», λέει ο Χατζηδάκης (vid)
Για έξι μήνες από τη γέννηση του παιδιού του ο άνδρας δεν θα απολύεται από την εργασία του είπε αναφερόμενος στο νομoσχέδιο για τα εργασιακά ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Δεν καταργείται το οκτάωρο διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά το οποίο σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση.

Ακόμα και να ήθελε μια κυβέρνηση να καταργήσει το οκτάωρο, το πενθήμερο και τις 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, δεν μπορεί να το κάνει γιατί υπάρχει ο ευρωπαϊκός κοινωνικός χάρτης, εξήγησε ο υπουργός Εργασίας.

«Όσοι τα λένε ή είναι παντελώς άσχετοι ή είναι ψεύτες χωρίς κανένα χαλινάρι» είπε για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί κατάργησης του οκταώρου.

Προστασία από απόλυση και για τον νέο πατέρα

Ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ προανήγγειλε και αλλαγές για τους άνδρες θα αποκτήσουν παιδί.

Είπε χαρακτηριστικά ότι ο νέος πατέρας δεν θα απολύεται για έξι μήνες από τη γέννηση του παιδιού του.

Τόνισε δε χαρακτηριστικά ότι αυτό εκτιμάται πώς θα απαλείψει τις διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών στην εργασία.

«Θα αλλαξουν οι υπερωρίες» - Τι είχε πει ο Μητρόπουλος

Ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος έχει υποστηρίξει πώς μπορεί να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των υπερωριών.

Συγκεκριμένα, έχει πει:«Εδώ και χρόνια οι εργοδότες προσπαθούσαν να σπάσουν το εργασιακό έτος σε δύο περιόδους. Η πρώτη θα είναι αυξημένης εργασίας, όπου ο εργαζόμενος θα μπορεί να δουλεύει 8ώρο, 10ωρο και 12ωρο. Η δεύτερη περίοδος λόγω της μείωσης της δουλειάς, ο εργαζόμενος θα μπορεί να δουλεύει πεντάωρο, τετράωρο ή και τρίωρο. Στο τέλος του έτους θα γίνεται ένας συμψηφισμός για τις υπερωρίες και ο μόνος που θα χάνει θα είναι εργαζόμενος».

Πηγή: Reader.gr