Πολύ υψηλές ήταν οι θερμοκρασίες την Κυριακή του Πάσχα: Καλοκαίρι στην Κρήτη, με έως και 38 βαθμούς (pic & vid)

Gazzetta team
Πολύ υψηλές ήταν οι θερμοκρασίες την Κυριακή του Πάσχα: Καλοκαίρι στην Κρήτη, με έως και 38 βαθμούς (pic & vid)
Την Κυριακή του Πάσχα οι θερμοκρασίες στη χώρα ήταν έως 13,5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Την Κυριακή του Πάσχα οι θερμοκρασίες ήταν από 7 έως 13,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλά κατά τόπους νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Ενδεικτικό του πόσο υψηλές ήταν οι μέγιστες θερμοκρασίες χθες, είναι οι μεγάλες αποκλίσεις των μεγίστων θερμοκρασιών, σε σχέση με τις μέσες μέγιστες τιμές τους στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου κατά τη δεκαετία 2010-2019, με βάση επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμού του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Η απόκλιση των μεγίστων θερμοκρασιών σε αρκετά σημεία ξεπέρασε τους 7-9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη, όπου η ζέστη ήταν πρωτοφανής γι' αυτή την περίοδο του έτους, οι μέγιστες θερμοκρασίες ήταν έως και 13,5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας - Φεύγει και η σκόνη

Αν και οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται και σήμερα, ωστόσο την Τρίτη θα σημειωθεί μία μικρή φυσιολογική για την εποχή πτώση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ