Υπ. Πολιτισμού για Dior και Ακρόπολη: «Θα επισκεφτούν μνημεία, δεν έχουν καταθέσει αίτημα»

Gazzetta team
Υπ. Πολιτισμού για Dior και Ακρόπολη: «Θα επισκεφτούν μνημεία, δεν έχουν καταθέσει αίτημα»
Δεν έχει υποβληθεί αίτημα για επίδειξη μόδας σε μνημείο, υποστηρίζει το υπουργείο Πολιτισμού.

Διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο Πολιτισμού όσον αφορά δημοσιεύματα που θέλουν τον οίκο Dior να κάνει επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη.

Συγκεκριμένα, αν και αρχικά οι πληροφορίες μιλούσαν για επίδειξη που θα γίνει στην Ακρόπολη, τελικά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από το υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως αναφέρει: «Στελέχη του οίκου μόδας Dior έχουν ζητήσει να επισκεφθούν στις 26, 27 και 28 Απριλίου αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία. Συγκεκριμένα, την Ακρόπολη, το Ηρώδειο, τον Ναό του Ηφαίστου, το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, και τον Ναό του Δία, στη Νεμέα.

Άλλο, επίσημο, αίτημα δεν έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Εφόσον υποβληθεί, θα εξετασθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο 3028/2002 «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Στελέχη του οίκου έχουν επισκεφθεί το τελευταίο διάστημα την Ελλάδα και την Αθήνα. Σημειώνεται, ότι στην ανακοίνωση του γαλλικού οίκου για την παρουσίαση της επόμενης συλλογής, γίνεται αναφορά στην Αθήνα, ως τόπος παρουσίασης της συλλογής και όχι σε συγκεκριμένο τόπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ