Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ένοχος για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ο Μανώλης Καλομοίρης

Gazzetta team
Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ένοχος για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ο Μανώλης Καλομοίρης
Ο εισαγγελέας είχε προτέινει την ενοχή του Μανώλη Καλομοίρη χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Ομόφωνα ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων τον Μανώλη Καλομοίρη, για την ανθρωποκτονία του Γιώργου Ξυλούρη στα Ανώγεια.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον γιο του δολοφονημένου Λευτέρη Καλομοίρη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η υπεράσπιση ζήτησε να αναγνωριστούν τρία ελαφρυντικά: Πρότερου σύννομου βίου, ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος και συναισθημάτων οργής και θλίψης για την δολοφονία του πατέρα του.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του Καλομοίρη χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (22/04), κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, απολογήθηκε ο 30χρονος Μανώλης Καλομοίρης.

«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα έλεγαν» είπε χαρακτηριστικά και περιέγραψε ό,τι συνέβη τη μοιραία νύχτα και πώς αντίκρισε τον πατέρα του νεκρό, με μία τρύπα στο στήθος, μάτια ανοιχτά και χέρια διάπλατα ανοιχτά, όπως φέρεται να είπε.

«Τρελάθηκα. Θόλωσα. Δεν ξέρω αν έριξα 1 ή 7 σφαίρες, ξέρω ότι άδειασα το πιστόλι μου» κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ενώ είπε πως δεν μετανιώνει για τίποτα. «Αν γυρνούσα πίσω το χρόνο θα έκανα τα ίδια. Αυτό που θα άλλαζα είναι ότι θα έπαιρνα τη μάνα μου και τον πατέρα του από τα Ανώγεια» φέρεται να είπε, στηλιτεύοντας τη «νοσηρή νοοτροπία της τοπικής κοινωνίας όσον αφορά την οπλοχρησία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ