Τα 10 σπουδαιότερα «Σαν Σήμερα»: 23 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Gazzetta team
Τα 10 σπουδαιότερα «Σαν Σήμερα»: 23 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή
Την 23η Απριλίου του 1998 πέθανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ τη συγκεκριμένη ημερομηνία είχαμε αρκετές μάχες απέναντι στον τουρκικό ζυγό και τη ναζιστική εισβολή.

Μάχες απέναντι στην οθωμανική αυτοκρατορία αλλά και την ναζιστική εισβολή είχε η 23η Απριλίου, ενώ τη συγκεκριμένη ημερομηνία έφυγαν από τη ζωή σημαίνοντες προσωπικότητες του τόπου, όπως ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, από τους σπουδαιότερους Έλληνες οπλαρχηγούς και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, Έλληνας πρωθυπουργός.

Είχαμε λοιπόν, στις 23 Απριλίου του…

303: «Έφυγε» από τη ζωή ο Άγιος Γεώργιος

1616: Πέθανε ο Ουίλιαμ Σέξπιρ, Άγγλος θεατρικός συγγραφέας

1821: Η Μάχη της Αλαμάνας. Οι ελληνικές επαναστατικές δυνάμεις υπό τους Δυοβουνιώτη, Πανουργιά και Διάκο αντιμετωπίζουν στη γέφυρα της Αλαμάνας -στην περιοχή των Θερμοπυλών- τις υπέρτερες Οθωμανικές ορδές του Ομέρ Βρυώνη και του Κιοσέ Μεχμέτ και ηττώνται.

1827: Πέθανε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, Έλληνας στρατάρχης που μία μέρα νωρίτερα είχε λαβωθεί στη μάχη του Φαλήρου.

1882: Αρχίζουν οι εργασίες διάνοιξης του Ισθμού της Κορίνθου.

1897: Λαμβάνει χώρα η ατυχής για τον ελληνικό στρατό Μάχη των Φαρσάλων, μία εκ των κυριοτέρων μαχών του Ελληνοτουρκικού Πολέμου του 1897.

1941: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ελληνική κυβέρνηση και ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄ της Ελλάδας εγκαταλείπουν την Αθήνα πριν την εισβολή των Ναζιστών.

1944: Γερμανική Κατοχή: Οι Γερμανοί κατακτητές εισβάλουν στους Πύργους Κοζάνης (τότε Κατράνιτσα) και πυρπολούν το χωριό. Τα θύματα του ολοκαυτώματος των Πύργων, ανέρχονται σε 368 και είναι κυρίως γυναικόπαιδα. Αυτό ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο ολοκαύτωμα από τους Γερμανούς μετά από αυτό των Καλαβρύτων.

1960: Ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής θεμελιώνει το φράγμα του Νέστου

1998: Πέθανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, Έλληνας πολιτικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ