Πάμε για άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων: «Δεν έχει τεθεί ζήτημα SMS για την εστίαση» (vid)

Gazzetta team
Πάμε για άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων: «Δεν έχει τεθεί ζήτημα SMS για την εστίαση» (vid)
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για τι θα ισχύει για τους πολίτες με το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου.

Από χθες που έγινε γνωστό οτι η εστίαση ανοίγει στις 3 Μαΐου μετά από μήνες που λειτουργούσε μόνο υπό το καθεστώς του take away, το μεγάλο ερώτημα είναι το πως θα γίνεται η λειτουργία των επιχειρήσεων.

Μία πρώτη γεύση, έδωσε το πρωί της Πέμπτης, ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα». Ο Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τους λοιμωξιολόγους για να ακούσει τις εισηγήσεις τους, στη συνέχεια θα τα πει με τους εκπρόσωπους της εστίασης και μετά θα προβεί σε ανακοινώσεις...

Χωρίς SMS στην εστίαση

Ο Γιώργος Παπαδάκης τον ρώτησε ποιο θα είναι το μήνυμα που θα πρέπει να στείλει κάποιος για να πάει να φάει έξω, με τον κ. Γεωργιάδη να αφήνει ανοιχτό να μην χρειάζεται κάτι τέτοιο...

«Δεν έχει τεθεί ζήτημα SMS για την εστίαση. Το SMS είναι για το λιανεμπόριο. Δεν επιβάλουμε στον κόσμο πότε θα πεινάσει. Όλα αυτά θα διευκρινιστούν πριν το άνοιγμα της εστίασης. Θα κάνω συνέντευξη με τον οδικό χάρτη και θα είμαστε εξηγημένοι και καθαροί», είπε χαρακτηριστικά.

Βέβαια ενδεχομένως ο Υπουργός να θεωρεί πως δεν θα υπάρχει ξεχωριστό SMS για την εστίαση, όπως το 13032 για το λιανεμπόριο και όχι δεν θα χρειάζεται καθόλου να στείλουμε μήνυμα.

Διαδημοτικές μετακινήσεις

Μάλιστα, στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε για το αν θα μπορούν οι πολίτες να πάνε σε κάποιο εστιατόριο εκτός του δήμου κατοικίας τους, άφησε να εννοηθεί πως τότε θα ανοίξουν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

«Όπως ξέρετε ήδη τα Σαββατοκύριακα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις και μπορώ να σας το πω αυτό οτι στην έναρξη της εστίασης, κάτι τέτοιο είναι στο τραπέζι. Δεν είσαι υποχρεωμένος να φας στο εστιατόριο που είναι κοντά στο σπίτι σου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ