Θεοχάρης: Μετά τους ευάλωτους ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό

Gazzetta team
Θεοχάρης: Μετά τους ευάλωτους ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό
Άμεση προτεραιότητα εμβολιασμού έχουν οι ασχολούμενοι με τα τουριστικά επαγγέλματα, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ευάλωτων, είπε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, απαντώντας σε ερώτηση του Κινήματος Αλλαγής.

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, αποκάλυψε σήμερα ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι ο εμβολιασμός των εργαζόμενων στα τουριστικά επαγγέλματα να ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων. Τόνισε, ωστόσο, ότι ο ακριβής χρόνος έναρξης θα εξαρτηθεί από τη ροή εισαγωγής εμβολίων στη χώρα.

«Ο εμβολιασμός των εργαζόμενων του τουρισμού είναι αποφασισμένος. Θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των πιο ευάλωτων. Ο προγραμματισμός της ομάδας που σχεδιάζει τα εμβόλια μας το έχει λάβει υπόψη. Από την πρώτη ημέρα της ολοκλήρωσης των πιο ευάλωτων θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του τουρισμού. Σε κάθε περίπτωση έχουμε προβλέψει συχνότατα τεστ σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά ο εμβολιασμός θα είναι μια διαδικασία 3 εβδομάδων», σημείωσε ο Υπουργός Τουρισμού, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση του Κινήματος Αλλαγής.

Κεντρικό μήνυμα ότι όλη η Ελλάδα είναι ασφαλής

Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης, υπογράμμισε ότι κεντρικό μήνυμα για την προώθηση του τουρισμού είναι πως «όλη η χώρα είναι ασφαλής», καλώντας άπαντες και δη τους δημάρχους να μην πέφτουν στην παγίδα του ισχυρισμού περί «covid free και non covid free» νησιών, καθώς όπως είπε δεν είναι μία μακροπρόθεσμη τουριστική στρατηγική.

Ο υπουργός Τουρισμού απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις του ΚΙΝΑΛ περί έλλειψης σχεδίου για το άνοιγμα του τουρισμού, τονίζοντας πως το σχέδιο όχι μόνο υπάρχει αλλά υλοποιείται ήδη, ώστε να είναι όλα έτοιμα στις 14 Μαΐου.

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ