Χειροπέδες στη μητέρα «αρνήτρια» των self test που μήνυσε τον διευθυντή του ΓΕΛ Ευόσμου

Gazzetta team
Χειροπέδες στη μητέρα «αρνήτρια» των self test που μήνυσε τον διευθυντή του ΓΕΛ Ευόσμου
Συνελήφθη η μητέρα από τον Εύοσμο που αρνείται να κάνουν self test τα παιδιά.

Με την αυτόφωρο διαδικασία συνελήφθη η μητέρα του μαθητή από το ΓΕΛ Ευόσμου Θεσσαλονίκης, για κείμενο που είχε αναρτημένο στη σελίδα της στο facebook κατά των self test. Ο γιος της συγκεκριμένης αρνήθηκε να υποβληθεί σε self test και του απαγορεύτηκε η είσοδος στο σχολείο. Στη συνέχεια η μητέρα του υπέβαλε μήνυση στον διευθυντή του σχολείου.

Ύστερα όμως από την απόφαση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Π. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για όσους πολίτες καλούν τους μαθητές να πηγαίνουν στα μαθήματα χωρίς τα απαραίτητα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, η μητέρα συνελήφθη.

Ο εισαγγελέας παρήγγειλε στην Αστυνομία να συλλαμβάνονται με την αυτόφωρη διαδικασία όσοι διαπράττουν το αδίκημα της “διέγερσης σε ανυπακοή “, κάτι που συνέβη από την συγκεκριμένη.

Είχε πει μάλιστα: «Έχω περάσει και εγώ κορονοϊό, με όλα τα συμπτώματα, δύσκολα. Είμαι μητέρα ενός παιδιού ανήλικου της Α Λυκείου, 15 ετών. Είναι καλός μαθητής και εδώ και τρεις ημέρες δεν μπορεί να μπει στην τάξη να κάνει μάθημα. Με βάση το νόμο του Συντάγματος Α 120 απαγορεύεται κάθε ιατρική πράξη στο παιδί χωρίς τη συγκατάθεση του γονέα.

Η ένστασή μου είναι ότι δεν γνωρίζουμε την αξιοπιστία των self-tests. Δε γνωρίζουμε τι μπορεί να εμπεριέχουν που μπορεί να είναι επιβλαβές για τον οργανισμό των παιδιών μας. Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα. Δεν ξέρουμε τι εξέλιξη θα έχει στον οργανισμό αυτό το self-test. Εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, έχω τελειώσει και νοσηλευτική. Έχω στην οικογένειά μου γιατρούς και γνωρίζω κάποια πράγματα από μέσα. Και εγώ τους γιατρούς εμπιστεύομαι. Υπάρχουν γιατροί που αντιδρούν. Υπάρχει νόμος που κατοχυρώνει το δικαίωμά μας. Δεν αρνούμαι να κάνει το παιδί μια σωστή μοριακή εξέταση σε ένα εργαστήριο. Εδώ όμως ζητάνε από το σχολείο self-test.

Υπάρχει διχογνωμία στους γιατρούς και οι γονείς τα ακούμε και ανησυχούμε. Δεν είμαι αρνήτρια, έχω περάσει κορονοϊό. Εμείς αγωνιζόμαστε για την υγεία των παιδιών μας. Εγώ δεν είμαι αρμόδια να πω αν στηρίζω ή όχι την κατάληψη. Εγώ μιλώ ως γονέας.

Έχω κάνει μήνυση προς τη διοίκηση του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου για αυτή την ψυχολογική διαδικασία που βάζουν τα παιδιά μας, για τα ατομικά δικαιώματα της ελευθερίας του ατόμου. Βεβαίως συμβουλεύτηκα δικηγόρο. Δε θέλουμε τα παιδιά μας να μπουν και να απομονωθούν σε δομές αν βγουν θετικά. Ακριβώς έτσι είναι. Τα παιδιά έχουν το σπίτι και το περιβάλλον τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ