Θεμιστοκλέους για εμβόλιο Johnson & Johnson: «Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός, τηρούμε στάση αναμονής» (vid)

Gazzetta team
Θεμιστοκλέους για εμβόλιο Johnson & Johnson: «Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός, τηρούμε στάση αναμονής» (vid)
Αλαλούμ έχει φέρει το «πάγωμα» των εμβολιασμών με Johnson & Johnson στις ΗΠΑ, ωστόσο ο Μάριος Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε ότι για την ώρα δεν θα αλλάξει κάτι με τον σχεδιασμό στην Ελλάδα.

Η απόφαση των ΗΠΑ να «παγώσουν» τους εμβολιασμούς με Johnson & Johnson λόγω περιστατικών θρομβώσεων, έχει φέρει τα πάνω κάτω και ενώ σήμερα φτάνουν οι πρώτες δόσεις στην Ελλάδα.

Για το θέμα αυτό μίλησε στην ΕΡΤ, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο σχεδιασμός, δεν θα αλλάξει μέχρι να υπάρξει ενημέρωση.

«Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει. Τηρούμε στάση αναμονής. Η παράδοση θα γίνει σήμερα κανονικά και το μεσημέρι η πρώτη παρτίδα θα είναι στην Αθήνα», τόνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, υπενθυμίζοντας ότι τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα.

«Έχουμε αποδείξει από την αρχή ότι προσαρμοζόμαστε σε οποιαδήποτε δυσκολία», σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και πρόσθεσε, ερωτηθείς για το ζήτημα το εμβόλιο της Johnson & Johnson να συνδέεται με εγκεφαλικές θρομβώσεις, πως «περιμένουμε κι εμείς τις επόμενες ώρες ή μέρες τις ανακοινώσεις του EMA και του FDA σε σχέση με το εμβόλιο. Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει παρά τη στάση αναμονής. Έτσι κι αλλιώς ο βασικός κορμός των σχεδιασμών είναι με το σκεύασμα της Pfizer και το Μάιο περιμένουμε 1,5 εκατ. δόσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ