Η Πανσπουδαστική έκανε γκράφιτι τον Μαραντόνα με ατάκα από τη συνάντησή του με τον Φιντέλ (pic)

Gazzetta team
Η Πανσπουδαστική έκανε γκράφιτι τον Μαραντόνα με ατάκα από τη συνάντησή του με τον Φιντέλ (pic)
Με ένα γκράφιτι όπου φοράει την φανέλα της Αργεντινής και με ατάκα από την συνάντησή του με τον Φιντέλ Κάστρο, τίμησε η Πανσπουδαστική τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε στις 25 Νοεμβρίου του 2020, αλλά ουσιαστικά δεν «έφυγε» ποτέ, αφού δεν πρόκειται να ξεχαστεί.

Την ίδια ημερομηνία, δηλαδή στις 25 Νοεμβρίου (του 2016) «έφυγε» από την ζωή και ο Φιντέλ Κάστρο.

Ο Μαραντόνα τιμήθηκε με πολλούς τρόπους και άπειρα γκράφιτι ανά τον κόσμο, κάτι που επέλεξε να κάνει και η Πανσπουδαστική.

Συγκεκριμένα, τίμησε τον «Θεό της μπάλας», με ένα όμορφο γκράφιτι, το οποίο συνόδευε η ατάκα «σύντροφε το τι μπορεί να κάνει ο ανθρώπινος νους, δεν έχει όριο».

Πρόκειται για μια φράση που είχε ειπωθεί στην συνάντησή του με τον Φιντέλ Κάστρο, την οποία έχει μεταφέρει ο ίδιος ο Μαραντόνα σε μια από τις αυτοβιογραφικές του αναφορές.

«"Δηλαδή, σουτάρεις χωρίς να κοιτάζεις την μπάλα;", ήταν η επόμενη απορία του και εγώ του απάντησα: "Σύντροφε, το τι μπορεί να κάνει ο ανθρώπινος νους δεν έχει όριο. Πάντοτε αναρωτιέμαι πού μπορεί να φτάσει, σε συνδυασμό με το σώμα. Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του αθλητισμού". Είναι κάτι το καταπληκτικό. Βέβαια, εκπληκτικός είναι ο τρόπος που μου έχει σταθεί ο Φιντέλ. Το ότι ζω το χρωστάω σε δυο …γενειάδες, σ’ αυτόν και στον Θεό», ήταν ο διάλογος όπως τον είχε μεταφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ