Αποζημίωση στην Ξένια Μπουζαρανίδου για την σεξουαλική παρενόχληση από τον πρέσβη της Βενεζουέλας

Gazzetta team
Αποζημίωση στην Ξένια Μπουζαρανίδου για την σεξουαλική παρενόχληση από τον πρέσβη της Βενεζουέλας
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε άδεια για να εκτελεστεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης από τον πρέσβη στην Αθήνα της Βενεζουέλας.

Την απαιτούμενη άδεια για να λάβει την αποζημίωση ύψους 32.000 ευρώ, όπως της επιδικάστηκε, έδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην Ξένια Μπουζαρανίδου, η οποία δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φράνκλιν Γκονζάλες, ώστε να μπορέσει να εκτελεστεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι: «Έλαβε την απόφαση για χορήγηση της αιτηθείσας και προβλεπόμενης άδειας από το άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για αναγκαστική εκτέλεση κατά της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της Πρεσβείας στην Αθήνα μετά από σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και τη θετική γνώμη επί της σχετικής αίτησης του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών».

Όπως αναφέρει το Υπουργείο, η άδεια χορηγήθηκε υπό τον όρο ότι «η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα διενεργηθεί εις βάρος των αναφερόμενων στο άρθρο 22 παρ. 3 της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 (ΝΔ 503/70), καθώς και των πραγμάτων (ακινήτων ή κινητών) που εξυπηρετούν την άσκηση κυριαρχικής εξουσίας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα διενεργηθεί επί ακινήτων ή κινητών περιουσιακών στοιχείων της πρεσβείας της Βενεζουέλας που είναι απαραίτητα για την άσκηση των διπλωματικών καθηκόντων και της ευρύτερης λειτουργίας της.

Θυμίζουμε πως πριν λίγο καιρό η Ξένια Μπουζαρανίδου, η οποία ήταν σεφ στην Πρεσβεία είχε αποκαλύψει ότι δέχθηκε «αίτημα» από πολιτικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος της ζήτησε να δείξει «πολιτική ωριμότητα» και να μην καταγγείλει το περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ