Καλοκαίρι στην Κρήτη: Ξεπέρασε τους 29 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία (pic)

Gazzetta team
Καλοκαίρι στην Κρήτη: Ξεπέρασε τους 29 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία (pic)
Οι ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι ανέβασαν το πρωί έως τους 29,2 βαθμούς τη θερμοκρασία στη Βόρεια Κρήτη, σύμφωνα με το meteo.

Ιδιαίτερα ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι πνέουν στη Κρήτη, οι οποίοι λειτουργούν ως καταβάτες στις υπήνεμες πλευρές των ορεινών όγκων του νησιού, ανεβάζοντας κατά μερικούς βαθμούς τη θερμοκρασία.

Χαρακτηριστική είναι η άνοδος της θερμοκρασίας στις βόρειες περιοχές της Κρήτης.

Το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην Κρήτη κατέγραψε τις ισχυρότερες ριπές ανέμου έως το πρωί σήμερα (6/4) στη Φινοκαλιά Λασιθίου (134 χλμ/ώρα) και στο Σταλό Χανίων (111 χλμ/ώρα).

Η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε το πρωί στα Φαλάσαρνα Χανίων, όπου έφθασε τους 29,2 βαθμούς Κελσίου. Ακολούθησαν το κέντρο της πόλης και ο Νεροκούρος Χανίων(από 28,4), οι Άγιοι Πάντες Χανίων (28,1), το Κολυμπάρι (27,6) και το Ακρωτήρι Χανίων (27,6).

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται με βέλη οι κυρίαρχες διευθύνσεις των ανέμων, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις και οι αναγραφόμενες τιμές αποτυπώνουν τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ