Άνοιγμα τουρισμού: Οι 5 «γραμμές άμυνας» από τον αρμόδιο Υπουργό Χάρη Θεοχάρη

Gazzetta team
Άνοιγμα τουρισμού: Οι 5 «γραμμές άμυνας» από τον αρμόδιο Υπουργό Χάρη Θεοχάρη
Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε σε διεθνή Μέσα τις 5 «γραμμές άμυνας» που θα ακολουθήσει η Ελλάδα κατά την υποδοχή τουριστών από τις 14 Μαΐου.

Τις 5 γραμμές «άμυνας» για το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου παρουσίασε μιλώντας σε διεθνή Μέσα ενημέρωσης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Αναλυτικά ανέφερε:

Πρώτη «γραμμή άμυνας»: «Κάθε τουρίστας θα παρουσιάζει βεβαίωση ότι είτε έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού είτε ότι έχει αναρρώσει μετά από μόλυνση από τον ιό είτε θα επιδεικνύει αρνητικό τεστ».

Δεύτερη «γραμμή άμυνας»: «Θα πραγματοποιούμε οι ίδιοι δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξη. Σε σχέση με αυτό, θα στρέφουμε τη στρατηγική μας ως προς τους ελέγχους προς τα εκεί όπου ενδεχομένως βρήκαμε συγκεντρώσεις θετικών κρουσμάτων την προηγούμενη ημέρα».

Τρίτη «γραμμή άμυνας»: «Θα τίθενται αμέσως σε καραντίνα οι επισκέπτες σε περίπτωση θετικού τεστ και στη συνέχεια θα υποβάλλονται εκ νέου σε πιο λεπτομερές τεστ PCR».

Τέταρτη «γραμμή άμυνας»: «Πιστή ακολούθηση γενικών κανόνων ασφαλείας, όπως η υποχρέωση μάσκας ή η τήρηση αποστάσεων, οι περιορισμοί σε εστιατόρια, λεωφορεία, ξεναγήσεις και ούτω καθεξής».

Πέμπτη «γραμμή άμυνας»: «Όλοι θα πρέπει να ακολουθούν τους ίδιους κανόνες με τους Έλληνες. Εάν υπάρχει υποχρέωση μάσκας για τους Έλληνες πολίτες, το ίδιο θα ισχύει για όλους, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι».

Από κει και πέρα, ο Υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης συμπλήρωσε πως προτεραιότητα είναι ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα, ο οποίος θα συμβάλει επίσης στην προστασία από τις μολύνσεις. Πρόσθεσε πως θα εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα, αμέσως μετά τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς υψηλού κινδύνου.

Στην γερμανική Die Welt τόνισε μεταξύ άλλων πως «οι Γερμανοί τουρίστες δε χρειάζεται να είναι εμβολιασμένοι για να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα. Ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού αρκεί. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ασφαλές περιβάλλον για τους φιλοξενούμενούς μας».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι: «Η Ελλάδα έχει «πιστούς» τουρίστες. Από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Γαλλία, η Ιταλία, η Ρωσία, οι ΗΠΑ και οι βαλκανικές χώρες αποτελούν τις άλλες μεγάλες αγορές για τον τουριστικό μας τομέα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ