Καφετζόπουλος για τις αποκαλύψεις στο θέατρο: «Κάποιοι είναι απλώς γαϊδούρια και αυτό αποκαλύφθηκε»

Gazzetta team
Καφετζόπουλος για τις αποκαλύψεις στο θέατρο: «Κάποιοι είναι απλώς γαϊδούρια και αυτό αποκαλύφθηκε»
Θέση για τις καταγγελίες παρενόχλησης και κακοποίησης στο ελληνικό θέατρο , πήρε σε συνέντευξή του ο Αντώνης Καφετζόπουλος χαρακτηρίζοντας τους θύτες «γαϊδούρια» που απλά «αποκαλύφθηκαν τώρα».

Συνέντευξη του στο «Down Town» και τη δημοσιογράφο Λόλα Αγραφιώτη, έδωσε ο Αντώνης Καφετζόπουλος με αφορμή την πρεμιέρα του νέου σίριαλ του MEGA, «Σιωπηλός δρόμος».

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στις καταγγελίες παρενόχλησης και κακοποίησης στο ελληνικό θέατρο και έκανε λόγο για ανθρώπους μετρημένους «στα δάχτυλα του ενός χεριού, άντε των δύο».

Μάλιστα τους χαρακτήρισε «γαϊδούρια». «Αυτό αποκαλύφθηκε τώρα στον κόσμο, γιατί ναι μεν συζητιόταν μεταξύ μας, αλλά δεν το ήξερε ο πολύς κόσμος», ανέφερε χαρακτηριστικά και δήλωσε ότι η κατάσταση στο ελληνικό θέατρο έχει ήδη αλλάξει.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αντώνη Καφετζόπουλου

Ποια είναι η θέση σας για τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει τελευταία για το θέατρο;

«Πιστεύω ότι είναι παραφουσκωμένη η εικόνα από κάποια. Μέσα που παρουσιάζουν ότι γίνεται ένας μεγάλος χαμός στο ελληνικό θέατρο. Αυτό που λέω δεξιά και αριστερά, κι όποιος θέλει το ακούει, είναι πως δεν είναι αυτός ο δρόμος που έχουν πάρει οι πολλοί στο ελληνικό θέατρο. Και ανάμεσα στους πολλούς είναι πολλοί πρωταγωνιστές που γνώρισα στη ζωή μου, και πολλοί σκηνοθέτες, και πολλοί άνθρωποι με εξουσία, παραγωγοί. Οι περισσότεροι συμπεριφέρονται με έναν σεβασμό στους γύρω τους. Άλλοι είναι σκληροί επιχειρηματίες, άλλοι είναι σκληροί στην πρόβα, άλλοι είναι πολλοί απαιτητικοί με τους συνεργάτες τους, αλλά η συμπεριφορά γενικώς είναι καλή, είναι μέσα στα πλαίσια που περιμένεις έναν σεβασμό στην προσωπικότητα σου. Οι άνθρωποι που φέρθηκαν διαφορετικά σε αυτό το επάγγελμα, από τότε τουλάχιστον που εγώ είμαι μέσα σε αυτό το επάγγελμα, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, άντε των δύο. Γι’ αυτούς μιλάμε τώρα. Κάποιοι από αυτούς είναι απλώς γαϊδούρια και αυτό αποκαλύφθηκε τώρα στον κόσμο, γιατί ναι μεν συζητιόταν μεταξύ μας, αλλά δεν το ήξερε ο πολύς κόσμος. Κάποιοι έκαναν πλημμελήματα ή και εγκλήματα, τέλος πάντων πράγματα με τα οποία ασχολείται ο ποινικός κώδικας και τιμωρεί ο νόμος. Αυτοί οι τέσσερις, πέντε είναι όμως και άλλοι τρεις, τέσσερις που πιθανόν να ακουστεί ότι ήταν γαϊδούρια».

Πιστεύετε ότι θα αλλάξει η κατάσταση τώρα;

«Στο ελληνικό θέατρο έχει ήδη αλλάξει. Και ήταν η ώρα του να γίνουν αποκαλύψεις. Ξεκίνησε από ένα πρόσωπο που με αξιοπρέπεια πρώτη μίλησε για κάτι που της είχε συμβεί, το οποίο είναι στα όρια της κακοποίησης, αλλά δεν είναι και εγκληματική συμπεριφορά. Και το έκανε με αξιοπρέπεια, το τοποθέτησε στις σωστές του διαστάσεις κι από εκεί και πέρα πήραν τα πράγματα μια τροπή και αποκαλύφθηκαν και άλλες συμπεριφορές που λίγο ως πολύ για κάποιες είχαμε ακούσει γιατί ήταν δημόσιες και κάποιες συμπεριφορές που γίνονταν κρυφά, στις οποίες ήταν παρόντες μόνο ο θύτης και το θύμα, τις μάθαμε τώρα όλοι μαζί».

Νιώθετε αισιόδοξος για το μέλλον;

«Όχι, δεν είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Θεωρώ ότι η ανθρωπότητα έχει πολλά θέματα να λύσει. Ελπίζω να τα λύσει. Δεν θα είμαι εδώ, αλλά δεν είναι μακριά. Είναι κάτι που θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά μου, τα παιδιά σας. Αυτή η μπάλα, η Γη, είναι ένα πεπερασμένο σύστημα, έχει όριο. Δεν υπάρχει τρόπος να είναι αέναη η οικονομική ανάπτυξη αν αυτό τρώει τις σάρκες της μπάλας. Τότε η μπάλα θα καταρρεύσει. Με πολλούς τρόπους είμαστε κοντά σε ένα τέτοιο καταστροφικό ενδεχόμενο».

Πηγή: reader.gr