Τα νέα μέτρα στο λιανεμπόριο από τις 5 Απριλίου: Πώς θα ψωνίζουμε στα καταστήματα (vid)

Gazzetta team
Τα νέα μέτρα στο λιανεμπόριο από τις 5 Απριλίου: Πώς θα ψωνίζουμε στα καταστήματα (vid)
Το άνοιγμα του λιανεμπορίου από Δευτέρα 5 Απριλίου ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, έπειτα από ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

Ανοίγει τη Δευτέρα 5 Απριλίου το λιανεμπόριο με αυστηρά μέτρα και με προϋποθέσεις, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα όσον αφορά το λιανεμπόριο ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων, με τη χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και έως 3 ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού (click in shop).

Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται 1 πελάτης ανά 25τμ με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Να διευκρινιστεί πως δεν ανοίγουν τα μεγάλα εμπορικά και τα πολυκαταστήματα.

Αυτό σημαίνει ότι για να επισκεφθεί ένας πολίτης κάποιο εμπορικό κατάστημα θα πρέπει να έχει κλείσει ραντεβού με το ίδιο το κατάστημα. Αφού του αποσταλεί το SMS επιβεβαίωσης για την ώρα του ραντεβού, στη συνέχεια θα μπορεί να αποστείλει το SMS στον ειδικό αριθμό.

«Όπως έγινε και με τα κομμωτήρια οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν, θα ανοίξουν με κανόνες και με πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας, μάσκες, αποστάσεις, τήρηση κανόνων υγιεινής. Η πανδημία συνεχίζει να δείχνει τα δόντια της, υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας γι αυτό χρειάζεται προσοχή σε αυτό το τελευταίο μίλι της δύσκολης διαδρομής. Καμία χαλάρωση», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ