Έρχεται κακοκαιρία εξπρές με έντονα φαινόμενα, θυελλώδεις βοριάδες και χιόνια (χάρτες & vid)

Gazzetta team
Έρχεται κακοκαιρία εξπρές με έντονα φαινόμενα, θυελλώδεις βοριάδες και χιόνια (χάρτες & vid)
Άστατος έως χειμωνιάτικος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη αλλά και αύριο Τετάρτη σε αρκετές περιοχές της χώρας. To Σαββατοκύριακο επιστρέφει η άνοιξη.

Αν και όπως φαίνεται έχουμε μπει για τα καλά στην άνοιξη, ωστόσο ο καιρός αναμένεται παρουσιάσει επιδείνωση τις επόμενες ημέρες, ενώ το ΣΚ θα… μυρίσει καλοκαιράκι, αφού η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 25 βαθμούς, ενώ σε κάποιες περιοχές αναμένεται να τους ξεπεράσει.

Αναλυτικά

Συγκεκριμένα, ένα χαμηλό βαρομετρικό στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας το διήμερο Τετάρτη 31/03 και Πέμπτη 01/04 με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Λίγα χιόνια θα πέσουν την Τετάρτη 31/03 στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας και της Βόρειας Πελοποννήσου. Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 31/03 τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου θα συνεχιστούν με φθίνουσα ένταση κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 01/04.

Στους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr, παρουσιάζεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού, οι άνεμοι που θα το συνοδεύουν και η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στη χώρα κατά τα τρίωρα 09:00 – 12:00 και 18:00 – 21:00 της Τετάρτης 31/03.

Όσον αφορά στους ενισχυμένους ανέμους κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 31/03, στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται με βέλη οι επικρατούσες διευθύνσεις των ανέμων, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις και οι αναγραφόμενες τιμές αποτυπώνουν τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ