ΑΑΔΕ: Νέος τρόπος για την υποβολή δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων που εξοικονομεί χρόνο

Gazzetta team
ΑΑΔΕ: Νέος τρόπος για την υποβολή δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων που εξοικονομεί χρόνο
Απλουστεύει ο τρόπος υποβολής δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων μέσω της εφαρμογής myProperty.

Πιο εύκολη έχει γίνει πλέον η διαδικασία της συμπλήρωσης και υποβολής δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων, καθώς η διαδικασία θα διαρκεί 15 λεπτά με τη χρήση της εφαρμογής myProperty.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, τα στοιχεία από τη χρήση της πλατφόρμας, myProperty, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, δείχνουν ότι αυτός είναι, κατά μέσο όρο, ο χρόνος που χρειάστηκαν οι συμβολαιογράφοι οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε ψηφιακές δηλώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς πρέπει να σκεφτούμε τη διαδικασία που ίσχυε μέχρι και πριν την πανδημία: Σύνταξη της δήλωσης στον υπολογιστή του συμβολαιογράφου, επίσκεψη του αγοραστή και του πωλητή στο γραφείο του συμβολαιογράφου για την υπογραφή της δήλωσης και μετά επίσκεψη στη ΔΟΥ και αναμονή στην ουρά για την κατάθεση της.

Η λειτουργία του myProperty έρχεται σε μια περίοδο, όπου το ενδιαφέρον για μεταβιβάσεις ακινήτων έχει αυξηθεί κατακόρυφα αναφέρουν χαρακτηριστικά άνθρωποι του κύκλου. Ακόμα η πλατφόρμα μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο στους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ, ώστε να διεκπαιρεώσουν περισσότερες υποθέσεις πολιτών.

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ