Επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο η ποινή 8ετους κάθειρξης στον χρυσαυγίτη βιαστή της Ιεράπετρας

Gazzetta team
Επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο η ποινή 8ετους κάθειρξης στον χρυσαυγίτη βιαστή της Ιεράπετρας
Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την ποινή κάθειρξης 8 ετών που επιβλήθηκε στον χρυσαυγίτη γυμναστική για τον βιασμό της ανήλικης αθλήτριας το 2001.

Την ποινή κάθειρξης 8 ετών που είχε επιβληθεί ομόφωνα από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης στον 58χρονο χρυσαυγίτη γυμναστή για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας το 2001, επικύρωσε ο Άρειος Πάγος.

Στον 58χρονο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και μετά την απόφαση, οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης, από όπου με αίτημά του, ζήτησε να αναιρεθεί η καταδικαστική για εκείνον απόφαση και να δεχθεί το δικαστήριο τη μεταβολή της κατηγορίας από την πράξη του βιασμού σε αποπλάνηση ανηλίκου, επικαλούμενος εσφαλμένη αξιολόγηση αποδεικτικών στοιχείων. Επίσης, ζήτησε να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση για έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γυμναστής είχε βιάσει επανειλημμένα τη 14χρονη τότε αθλήτρια, ενώ στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε ισχυριστεί πως η σεξουαλική επαφή αυξάνει και τις αθλητικές επιδόσεις των γυναικών.

Στην απολογία του πάντως, ισχυρίστηκε πως ό,τι συνέβη έγινε και με τη συγκατάθεση της παθούσας, η οποία τον είχε ερωτευτεί και με την οποία διατηρούσε σχέση. Στην απόφαση του Εφετείου αφαιρέθηκε ο χαρακτηρισμός του κατ’ εξακολούθηση βιασμού και η ποινή επιβλήθηκε μόνο για τη μία τετελεσμένη πράξη.

Η υπόθεση του βιασμού ήρθε στην επιφάνεια το 2015 όταν ο 58χρονος κατηγορήθηκε από την ΕΛΜΕ Λασιθίου ότι ως διευθυντής του Νυχτερινού Λυκείου Ιεράπετρας έκανε συστηματικά κήρυγμα στους μαθητές υπέρ της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ