Διευκρινήσεις της Παπαευαγγέλου για το 20% των θανάτων εκτός ΜΕΘ: «Διαστρέβλωσαν την δήλωσή μου» (vid)

Gazzetta team
Διευκρινήσεις της Παπαευαγγέλου για το 20% των θανάτων εκτός ΜΕΘ: «Διαστρέβλωσαν την δήλωσή μου» (vid)
Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με την δήλωσή της, η Βάνα Παπαευαγγέλου επιχείρησε να εξηγήσει τι εννοούσε.

Από χθες το απόγευμα, έχει δημιουργηθεί μεγάλος ντόρος με την δήλωση που έκανε η Βάνα Παπαευαγγέλου σε ερώτηση για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ.

Θυμίζουμε οτι η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, είχε δηλώσει επί λέξη: «Προφανώς υπάρχουν και θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πάντα υπήρχαν. Είναι πολύ μικρό ποσοστό των ασθενών που χάνουν την ζωή τους, εκτός ΜΕΘ. Πολύ μικρό. 20% νομίζω».

Δείτε την ερώτηση που έγινε και την απάντηση όλη στο παρακάτω βίντεο από το 33:50 και μετά...

Μετά το ντόρο που δημιουργήθηκε, η κ. Παπαευαγγέλου εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου διευκρινιστική δήλωση...

«Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση μου. Η αφοσίωση μου στον άρρωστο και η αξία που δίνω στην ανθρώπινη ζωή είναι δεδομένη. Ως γιατρός, έχοντας πολύχρονη θητεία στα νοσοκομεία, αυτό που είπα και προκύπτει από την εμπειρία μου και τα βιβλιογραφικά δεδομένα είναι ότι όσοι χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία, δεν βρίσκονται όλοι σε ΜΕΘ. Αυτό γινόταν πάντα κι αυτό γίνεται και θα γίνεται διεθνώς. Κάθε γιατρός το ξέρει. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε ασθενείς που δεν διασωληνώθηκαν ενώ είχαν ανάγκη υποστήριξης της αναπνευστικής τους ανεπάρκειας αφού είναι γνωστό ότι όταν υπάρχει ένδειξη, ο ασθενής διασωληνώνεται» αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ