Ανατροπή από τους λοιμωξιολόγους: Πάμε για άνοιγμα σχολείων και διαδημοτικές μετακινήσεις

Gazzetta team
Ανατροπή από τους λοιμωξιολόγους: Πάμε για άνοιγμα σχολείων και διαδημοτικές μετακινήσεις
Κόντρα στις προβλέψεις, οι λοιμωξιολόγοι συζητούν το άνοιγμα των σχολείων και των διαδημοτικών μετακινήσεων με αυτοκίνητο.

Αλλαγή δεδομένων στις εκτιμήσεις σχετικά με την χαλάρωση του lockdown και των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι λοιμωξιολόγοι, μετά από συζήτηση που έκαναν στην καθιερωμένη σύσκεψη της Παρασκευής, είναι θετικοί στο άνοιγμα των σχολείων και των διαδημοτικών μετακινήσεων στις 5 Απριλίου, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί κάποια απόφαση ή να υπάρχει ανακοίνωση.

Αυτό άλλωστε θα εξαρτηθεί από τα επιδημιoλογικά δεδομένα της επόμενης εβδομάδας.

Αν δεν υπάρξει κάποια νέα έξαρση κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, τότε η απόφαση αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα υπό εξέταση είναι να ανοίξουν τότε και κάποια μικρά καταστήματα υπό αυστηρούς όρους.

Ανακοινώσεις για Self Test

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό από νωρίς το πρωί σήμερα (26/3), ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης αναμένεται σήμερα στις 18:00 στην ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας να κάνει ανακοινώσεις για τα self test κορονοϊού, τα οποία ενδέχεται να είναι υποχρεωτικά για ορισμένες κατηγορίες, όπως π.χ. για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως έχει υπάρξει πρόταση πως εκτός από τη χρήση των self test, και για ανάπτυξη ειδικών γραμμών εμβολιασμού, όπως αποκαλούνται, με προτεραιότητα κατά σειρά τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τα καταλύματα, στην εστίαση, στο λιανικό εμπόριο, στην εκπαίδευση, στις μεταφορές και στην παροχή υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ