Το επίσημο δείπνο της Ελληνικής Προεδρίας στους υψηλούς προσκεκλημένους (vid)

Gazzetta team
Το επίσημο δείπνο της Ελληνικής Προεδρίας στους υψηλούς προσκεκλημένους (vid)
Το δείπνο στους υψηλούς προσκεκλημένους στο Προεδρικό Μέγαρο. Ποιοι είναι παρόντες.

Στο προεδρικό μέγαρο κατέφθασαν οι υψηλοί προσκεκλημένοι των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, προκειμένου να παραστούν στο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στις 20:30 ήταν προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο του οποίου προσφώνηση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αντιφωνήσεις των υψηλών προσκεκλημένων: Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με την σύζυγό του Αντρη, η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας Φρανσουά Παρλί.

Για το δείπνο έχουν επίσης λάβει πρόσκληση οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί χωρίς τη σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα αλλά και η Φώφη Γεννηματά.

Παρόντες στο προεδρικό μέγαρο είναι η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου με τον σύζυγό της Θόδωρο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη καθώς και υπουργοί που θα συνοδεύουν τους ομολόγους τους που βρίσκονται στη χώρα ως προσκεκλημένοι.

Η αρχή έγινε στην Εθνική Πινακοθήκη

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη υποδέχτηκε στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τους προσκεκλημένους από το εξωτερικό.

Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ένα σύντομο καλωσόρισμα από τον πρωθυπουργό και μια παρουσίαση για το νέο κτίριο και τα εκθέματα της Πινακοθήκης από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε το έργο της ανακαίνισης και της επέκτασης του κτιρίου) και τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα.

Ακολούθησε ξενάγηση με έμφαση σε πίνακες ζωγραφικής που είχαν ως θέμα την Επανάσταση του 1821 στο πλαίσιο ειδικού εκθεσιακού αφιερώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ