«Ανοίγει» πιλοτικά ο τουρισμός για τους εμβολιασμένους από το Ισραήλ (vid)

Gazzetta team
«Ανοίγει» πιλοτικά ο τουρισμός για τους εμβολιασμένους από το Ισραήλ (vid)
Μέσα στον Απρίλιο θα ανοίξει δοκιμαστικά ο τουρισμός με ταξιδιώτες εμβολιασμένους από το Ισραήλ. Σειρά θα πάρει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Την ώρα που Ισπανοί και Γερμανοί γράφουν πως ο ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός είναι η Ελλάδα και τα μικρά νησιά στα οποία έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού τους, στην Κυβέρνηση είναι κοντά στο να αποφασίσουν να «ανοίξουν» πιλοτικά τον τουρισμό μέσα στον Απρίλιο, αρχικά για τους τουρίστες από το Ισραήλ.

Ταξιδιώτες από μία χώρα που έχει εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της. Αυτοί θα κάνουν όπως φαίνεται την αρχή και μετά θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Τα προαπαιτούμενα είναι να έχουν εμβολιαστεί 14 μέρες νωρίτερα από την άφιξή τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς αυτές οι δύο πόλεις θα είναι οι πύλες εισόδου στην Ελλάδα.

Από κει και πέρα θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ 72 ωρών, ενώ θα επωφελούνται, γιατί δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Δεν θα μπορούν όμως να κάνουν εκδρομές. Είναι σαφές πως θα μένουν εκεί που έχουν κάνει κράτηση και δεν θα πηγαίνουν σε διπλανές πόλεις. Αν για παράδειγμα έχουν κάνει κράτηση στη Μονεμβασιά θα μείνουν εκεί.

Σειρά θα πάρει το Ηνωμένο Βασίλειο που έχει προχωρήσει και εκεί ο εμβολιασμός και ίσως κάποιες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ