Αυτά είναι τα φύλλα για την επιστράτευση των γιατρών: Ξεκίνησε η επίταξη των ιδιωτών (pic)

Gazzetta team
Αυτά είναι τα φύλλα για την επιστράτευση των γιατρών: Ξεκίνησε η επίταξη των ιδιωτών (pic)
Φύλλα πορείας επιστράτευσης παραδίδονται σε 206 ιδιώτες γιατρούς στην Αττική από την Ελληνική Αστυνομία.

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται η διαδικασία παράδοσης φύλλων επίταξης των ιδιωτών γιατρών, όπως αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας. Τα φύλλα επίταξης παραδίδονται από την Ελληνική Αστυνομία στους γιατρούς, καθώς παραδόθηκαν από τη Γ.Α.Δ.Α. στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.

Φύλλα πορείας επιστράτευσης θα παραδοθούν σε 206 ιδιώτες γιατρούς (παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς γιατρούς) στην Αττική, ενώ πιο συγκεκριμένα 78 αφορούν στον τομέα Αθηνών, 36 στον Πειραιά, 30 στη νοτιανατολική Αττική, 36 στη βορειανατολική Αττική και 26 στη Δυτική Αττική.

Σύμφωνα πάντως με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Ά 47) η άρνηση παραλαβής και η παράλειψη εκτέλεσης των υποχρεώσεων τους τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος μάλιστα Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ξεκαθάρισε ότι όποιος αρνηθεί να τελέσει τα ιατρικά του καθήκοντα θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα από το νόμο και το Σύνταγμα της χώρας.

Υπενθύμισε δε, ότι μόλις 61 γιατροί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Κυβέρνησης και γι’ αυτό αποφασίστηκε η επίταξη των ιδιωτών γιατρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ