Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο Πατούλης λίγο πριν την επιστράτευση των γιατρών

Gazzetta team
Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο Πατούλης λίγο πριν την επιστράτευση των γιατρών
Ο Γιώργος Πατούλης συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιριών Παθολογίας, γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας, για την ενσωμάτωση των γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με θέμα την ενσωμάτωση των ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση των νοσοκομείων, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.

«Με ενότητα και ομοψυχία θα δώσουμε τη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα», τονίζει ο Γιώργος Πατούλης. «Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση. Όλοι μαζί ενωμένοι θα συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της πανδημίας και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτή την ώρα η σκέψη όλων μας είναι στους ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους», αναφέρει.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης στέλνει το παρακάτω μήνυμα: «Η κριτική και η εσωστρέφεια είναι για την επόμενη ημέρα. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί το κρίσιμο αυτό διάστημα έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση ενάντια στην πανδημία», σημειώνει.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε τονίσει την ανάγκη να συμπληρωθούν οι 200 γιατροί που χρειάζεται το ΕΣΥ για να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Μέχρι αυτή την ώρα 61 ιδιώτες γιατροί – μέλη του ΙΣΑ έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ