«Δεν τα λένε όλα για τον αδερφό μου Στάθη», είπε ο Δημήτρης Άνθης που έκανε λόγο και για ρατσισμό (vids)

Gazzetta team
«Δεν τα λένε όλα για τον αδερφό μου Στάθη», είπε ο Δημήτρης Άνθης που έκανε λόγο και για ρατσισμό (vids)
Ο Δημήτρης Άνθης, που κατήγγειλε βιασμό από γνωστό ηθοποιό αναζητά τον αδερφό του Στάθη που αγνοείται στην Αγγλία. Τι είπε για τις έρευνες και την κατάθεση της συγκατοίκου του.

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του Στάθη Άνθη, αδερφού του Δημήτρη , ο οποίος είχε καταγγείλει τον βιασμό του από γνωστό ηθοποιό. Ο Δημήτρης Άνθης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του OPEN «Έλα, Χαμογέλα», για την αναζήτηση του 33χρονου αδερφού του, λέγοντας πως οι αστυνομικοί δεν τους τα λένε όλα λόγω της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ διφορούμενη είναι και η κατάθεση της συγκατοίκου του αδερφού του.

Ο Δημήτρης Άνθης ανέφερε σχετικά πως «την πρώτη μέρα που μιλήσαμε με τον αστυνομικό, μού τον θεωρούσαν νεκρό. Έπειτα από δέκα λεπτά που έφυγε από το δωμάτιο, στο κινητό του μπήκε φραγή. Αυτό σημαίνει πως είτε την έβαλε ο ίδιος είτε μπήκε νερό στο κινητό του}.

Συνέχισε λέγοντας: «Οι αστυνομικοί δεν μας τα λένε όλα, λόγω έρευνας. Αυτό ήταν η πρώτη εκδοχή. Ωστόσο, τις προάλλες μάθαμε ότι εκείνη τη μέρα γινόταν ένα stuff party (πάρτυ υπαλλήλων) και ο Στάθης όταν γύρισε, μπήκε μέσα στο δωμάτιό του και η συγκάτοικός του ανέφερε ότι τον είδε να στέκεται μπροστά στο καλοριφέρ.Προηγουμένως είχε καταθέσει ότι κοιμόταν και τον είδε να πηδάει από το παράθυρο».

«Ένιωσε ρατσισμό επειδή είναι Έλληνας»

Ο Δημήτρης Άνθης έκανε μάλιστα και λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά στον αδερφό του: «Έμαθα από την ψυχολόγο του αδελφού μου, ότι είχε νιώσει ρατσιστικές διαθέσεις από το ξενοδοχείο που εργαζόταν επειδή ήταν Έλληνας. Οι Άγγλοι δεν μας συμπαθούν και πολύ. Παράλληλα, στο χώρο της κουζίνας του προσωπικού όπου εργαζόταν είχαν τοποθετήσει κρυφά κάμερα. Χωρίς να τους ενημερώσουν».

Ο Στάθης Άνθης μετακόμισε στην Αγγλία το 2017 και τον περασμένο Σεπτέμβριο μετακόμισε στο Ντέβον καθώς έπιασε δουλειά ως σερβιτόρος στο Burgh Island Hotel που βρίσκεται στο Bigbury-on-Sea. Ο Στάθης επέστρεψε στο Burgh Island τα ξημερώματα της Δευτέρας 8 Μαρτίου και μάλιστα οι κάμερες του πάρκινγκ, απέναντι από το ξενοδοχείο, κατέγραψαν την άφιξή του στις 4:30 το πρωί. Ακολούθως πήγε προς το μιρκό σπίτι του προσωπικού, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ένα πάρτι μεταξύ των υπαλλήλών. Πήγε στο δωμάτιό του, έβγαλε τα ρούχα του και ξάπλωσε. Το κινητό του εξέπεμψε σήμα για τελευταία φορά στις 4:44 π.μ.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της συναδέλφου και συγκάτοικού του, σηκώθηκε ξανά, ντύθηκε και έφυγε από το δωμάτιο με άγνωστο προορισμό, βγαίνοντας μάλιστα από το παράθυρο του ισογείου δωματίου. Από τότε αναζητείται, έχοντας μαζί του το κινητό του αλλά και το πορτοφόλι του.

Στις 13 Μαρτίου γνωστοποιήθηκε η εξαφάνισή του και αμέσως οι αστυνομικές αρχές, το λιμενικό, εθελοντές ακόμα και απλοί πολίτες τον αναζήτησαν, για τέσσερις μέρες αλλά δίχως κανένα αποτέλεσμα. Οι γονείς του στην Ελλάδα, ειδοποιήθηκαν ύστερα από πέντε μέρες με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί και εδώ ο συναγερμός missing alert.

Οι γονείς του ανέφεραν πως είχαν μιλήσει μαζί του την Κυριακή το βράδυ, λίγες ώρες πριν χαθούν τα ίχνη του και όπως τόνισαν τίποτα δεν προμήνυε όλο αυτό που επακολούθησε, ούτε τον άκουσαν προβληματισμένο ή στεναχωρημένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ