ΕΔΕ της ΕΛ.ΑΣ για το «Να τους σκοτώσουμε»: Πειθαρχικό και όχι ποινικό αδίκημα (vid)

Gazzetta team
ΕΔΕ της ΕΛ.ΑΣ για το «Να τους σκοτώσουμε»: Πειθαρχικό και όχι ποινικό αδίκημα (vid)
Η εσωτερική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ κατέληξε πως όντως ειπώθηκε απειλή και πλέον ερευνάτε η στάση που κράτησε η ομάδα στο διάστημα που ακολούθησε.

Μετά την υπόθεση με τον αστυνομικό που φερόταν να έχει βγάλει όπλο στη Νέα Σμύρνη και η ΕΔΕ κατέληξε οτι τελικά ήταν γάντι, το αποτέλεσμα ακόμα μίας εσωτερικής έρευνας της ΕΛ.ΑΣ φέρνει στην δημοσιότητα ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο vima.gr...

Αυτό αφορά την υπόθεση με το video από την ομάδα ΔΡΑΣΗ την ώρα που αντιλαμβάνεται οτι έχει χάσει τον συνάδελφό τους που δέχθηκε επίθεση από το πλήθος στα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας.

Τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια κατέληξαν σε αυτό που γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή, πως αυτό που ακούγεται να λένε όταν ανεβαίνουν ξανά στα μηχανάκια, είναι «πάμε να τους γ@μ!σουw€, να τους σκοτώσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν εντοπισθεί οι εν λόγω ένστολοι όμως βασικό ζητούμενο είναι να προσδιορισθεί νομικά και πειθαρχικά το αδίκημα τους, ενώ όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ: «Σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεκτιμηθεί αν οι εν λόγω αστυνομικοί στην πορεία της υπόθεσης προχώρησαν σε κάποιες βίαιες ενέργειες με βάση την παραίνεση που ακούγεται. Ακόμη πιθανόν θα εξετασθεί και ποιες υποδείξεις έγιναν από το κέντρο της ΕΛΑΣ όταν προχώρησαν σε αυτές τις απειλές».

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως όπως τονίζεται: «οι απειλές των αστυνομικών δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα με αρχή τέλεσης εγκληματικής πράξης κλπ αλλά μόνο πειθαρχικό».