Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 7 ανήλικοι που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη (vid)

Gazzetta team
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 7 ανήλικοι που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη (vid)
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι επτά ανήλικοι που συνελήφθησαν για τα επεισόδια της περασμένης Τρίτης στη Νέα Σμύρνη.

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (12/3), οι απολογίες των επτά ανηλίκων που φέρεται να εμπλέκονται στα επεισόδια της περασμένης Τρίτης στη Νέα Σμύρνη.

Με τον περιοριστικό όρο της επίβλεψης από κοινωνικό λειτουργό αφέθηκαν ελεύθεροι οι επτά ανήλικοι συλληφθέντες στα επεισόδια της περασμένης Τρίτης στη Νέα Σμύρνη.

Και οι επτά ανήλικοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά τη συμμετοχή τους στα επεισόδια, τονίζοντας μάλιστα ότι βρίσκονταν τυχαία στο σημείο εκδήλωσης των επεισοδίων.

Οι ανήλικοι όχι μόνο αρνούνται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια αλλά υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί τους έπιασαν στην προσπάθεια τους να φύγουν φοβισμένοι από το σημείο.

«Κάναμε βόλτα στην οδό Πλαστήρα. Είδαμε τα επεισόδια από μακριά. Είδαμε καπνούς και τον όχλο να έρχεται προς το μέρος μας και να φωνάζει «τρέξτε τρέξτε». Εμείς φοβηθήκαμε και τρέξαμε. Λίγα μέτρα πιο κάτω, μας έπιασαν αστυνομικοί», φέρεται να υποστήριξε ένας 17χρόνος.

Άλλος ανήλικος, επίσης 17 ετών, περιέγραψε πως ενώ περίμεναν να τελειώσουν τα επεισόδια και να επιστρέψουν σπίτι τους, δέχθηκαν επίθεση από τους αστυνομικούς. «Βρισκόμουν με τέσσερις φίλους μου και περιμέναμε να τελειώσουν τα επεισόδια και να γυρίσουμε σπίτια μας. Όταν ακούσαμε ησυχία ξεκινήσαμε.

Στο δρόμο αστυνομικοί μας χτύπησαν με γροθιές. Φοβηθήκαμε και προσπαθούσαμε να κρυφτούμε. Όταν μας βρήκαν οι αστυνομικοί ο ένας με χτύπησε με το γκλοπ στο γόνατο και μετά με τραβούσε από τα μαλλιά για να μου περάσει χειροπέδες. Και μετά ένα άλλος με χτύπαγε με το κλειδί και μου έλεγε να μην προβάλλω αντίσταση», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ