Θεμιστοκλέους για το εμβόλιο Johnson & Johnson: «Μέχρι το τέλος Απριλίου οι πρώτες παραδόσεις στην Ελλάδα» (vid)

Gazzetta team
Θεμιστοκλέους για το εμβόλιο Johnson & Johnson: «Μέχρι το τέλος Απριλίου οι πρώτες παραδόσεις στην Ελλάδα» (vid)
H πρώτη παράδοση του εμβολίου, που πήρε την Πέμπτη έγκριση τόσο από τον ΕΜΑ όσο και από την Κομισιόν, αναμένεται μετά τα μέσα Απριλίου.

O γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η εταιρεία Johnson & Johnson θα παραδώσει μέχρι το τέλος Απριλίου την πρώτη παρτίδα δόσεων του μονοδοσικού εμβολίου της κατά της Covid-19.

Μάλιστα τόνισε ότι η χώρα μας αναμένει 1,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Johnshon & Johnshon μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Όπως ανέφερε, η πρώτη παράδοση του εμβολίου, που πήρε την Πέμπτη έγκριση τόσο από τον ΕΜΑ όσο και από την Κομισιόν, αναμένεται μετά τα μέσα Απριλίου.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ρωτήθηκε γιατί η Ελλάδα δεν εξετάζει την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik V. «Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, αφού δώσει την έγκριση, τότε θα ανοίξει το θέμα και για την Ελλάδα», σημείωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε για το εμβόλιο της AstraZeneca, είπε ότι η χώρα είναι σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς και τόνισε ότι ο ΕΜΑ συστήνει τη συνέχιση των εμβολιασμών. «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, συνεχίζουμε κανονικά», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ