Θύμα της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη: «Χτύπησαν και ένα ακόμα άτομο, πήγε μαζί μου στο ΚΑΤ» (vid)

Gazzetta team
Θύμα της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη: «Χτύπησαν και ένα ακόμα άτομο, πήγε μαζί μου στο ΚΑΤ» (vid)
Το θύμα της αστυνομικής βίας περιέγραψε όλα όσα έζησε την Κυριακή στην Νέα Σμύρνη, ενώ ανέφερε πως άλλο ένα άτομο ξυλοκοπήθηκε και πήγε στο ΚΑΤ.

Ο νεαρός που ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, μίλησε στην εκπομπή του Mega «Live News». Ανέφερε μεταξύ άλλων πως ξυλοκοπήθηκε άλλο ένα άτομο, το οποίο πήγε μαζί του στο ΚΑΤ.

«Χτύπησαν και ένα ακόμα άτομο, το οποίο πήγε και αυτό μαζί μου στο ΚΑΤ χθες και πήγε και αυτό γνωμάτευση για τις κακώσεις που έχει. Δεν είναι τόσο χτυπημένος όσο εγώ», τόνισε ο νεαρός.

«Έχω μώλωπες και εκδορές παντού, στον αστράγαλο, στην κνήμη, στους μηρούς, στους γλουτούς, στην πλάτη. Όταν κινούμαι πονάω, δεν έχω ακόμα συνέλθει» αναφέρει.

Τι δείχνει το βίντεο

Όπως φαίνεται στο βίντεο στο πρώτο καρέ, αριστερά της οθόνης έναν άλλο νεαρό πεσμένο στο έδαφος και από πάνω του 4 αστυνομικούς.

Η κάμερα του κινητού γυρίζει και το θύμα του ξυλοδαρμού είναι απέναντι από έναν άντρα της αστυνομίας χωρίς κράνος και διαμαρτύρεται όπως και τα υπόλοιπα άτομα που είναι στο σημείο. Έχει προηγηθεί η επιβολή προστίμου σε μια οικογένεια.

Με βάση τις εικόνες, δεν προκύπτει ότι ο νεαρός απειλεί.

Στο βίντεο διακρίνεται και ο αστυνομικός που λίγο αργότερα θα αρχίσει τα χτυπήματα. Έχει ήδη το μεταλλικό κλομπ στα χέρια και ξαφνικά κινείται εναντίον του.

Τα χτυπήματα αρχίζουν να διαδέχονται το ένα το άλλο. Το θύμα του άγριου ξυλοδαρμού βρίσκεται περικυκλωμένο από αστυνομικούς, με ένα δεύτερο κινητό τηλέφωνο να πλησιάζει και να καταγράφει τις εικόνες που προκάλεσαν σάλο.

Μόνο σε αυτό το βίντεο, σε κάτι λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα ο νεαρός δέχεται 8 χτυπήματα με το μεταλλικό γκλομπ, επτά στο σώμα και ένα στο κεφάλι.

Εκείνες τις στιγμές οι αυτόπτες μάρτυρες ήθελαν αλλά ήταν αδύνατον να βοηθήσουν. Μια γυναίκα πλησίασε πιο κοντά από τον καθένα και άρχισε να φωνάζει.

Οι φωνές του «πονάω, πονάω», ακούγονται στο βίντεο.

«Έχω χτυπήματα παντού»

Ο 29χρονος περιγράφει: «Άρχισε να με χτυπάει με το γκλοπ. Ήταν σιδερένιο πτυσσόμενο. Έχω χτυπήματα παντού, από αστραγάλους μέχρι μηρούς και κνήμες, πλάτη και αυχένα. Έφαγα και μια με τη λαβή του γκλοπ στο κεφάλι».

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο γιατί ήμουν εξοργισμένος γιατί αισθανόμουν ότι ήταν αδικία αυτό που συμβαίνει, δεν είχα προκαλέσει με τον οποιονδήποτε τρόπο τον οποιονδήποτε και ουσιαστικά είχα βρεθεί να χτυπιέμαι από παντού χωρίς καμία αιτία» τόνισε ο 29χρονος.

«Ο επικεφαλής της ΔΙΑΣ έλεγε ότι "απαγορεύεται να είστε εδώ πέρα" και "σήκω φύγε από εδώ πέρα ρε" δηλαδή με ένα πολύ έτσι επιθετικό ύφος και εκεί πέρα που κάπως προσπαθώ να εξηγήσω ότι δεν έχω κάτι παράνομο και γιατί με σπρώχνετε, ξεκινάει το βίντεο που βλέπετε πως με στοχοποιεί ουσιαστικά ένας αστυνομικός που είναι πίσω από τον επικεφαλής που μίλαγε μαζί μου», ανέφερε.

Πως ξεκίνησαν όλα

Όλα, όπως αναφέρει στο Live News τόσο το θύμα του ξυλοδαρμού όσο και οι αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο, είχαν ξεκινήσει λίγα λεπτά νωρίτερα. Όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν να δουν αυτά τα μηνύματα που είχαν στείλει δύο οικογένειες για τη μετακίνησή τους.

«Πήγαμε 12-13 άτομα, και όχι 30, περπατώντας αραιά με μάσκες και ρωτήσαμε τις οικογένειες αν τους γράφουν πρόστιμο και για ποιο λόγο. Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν να μην μας μιλήσει, μετά μας ζήτησε τα χαρτιά μετακίνησης. Και μόλις ένας αστυνομικός αντιλήφθηκε ότι βιντεοσκοπεί τον έλεγχο της όρμηξε και άρχισε να της τραβάει την μπλούζα και το χέρι για να της πάρει το κινητό».

Τι υποστήριξε η δικηγόρος του αστυνομικού

Η δικηγόρος του αστυνομικού υποστήριξε στο Live News ότι είχε προηγηθεί επεισόδιο από μερίδα ατόμων εναντίον αστυνομικών στην περιοχή.

Υποστηρίζει πως ο εντολέας της αναγνώρισε στο πρόσωπο του νεαρού έναν από τους δράστες της επίθεσης κι όπως λέει, ξεκίνησε να τον χτυπάει όταν εκείνος προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ