«Καταπέλτης» η Τσαπανίδου: «Εδώ φοβόμαστε να βγούμε χωρίς ταυτότητα από το σπίτι μας» (vid)

Gazzetta team
«Καταπέλτης» η Τσαπανίδου: «Εδώ φοβόμαστε να βγούμε χωρίς ταυτότητα από το σπίτι μας» (vid)
Καυστικό και πάλι το σχόλιο της Πόπης Τσαπανίδου για τα όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη το μεσημέρι της Κυριακής με τον ξυλοδαρμό του νεαρού.

Στον… χαμένο ρόλο που θα έπρεπε να έχει η αστυνομία απέναντι στους πολίτες, αναφέρθηκε στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Πόπη Τσαπανίδου.

Η γνωστή δημοσιογράφος κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη, λέγοντας: «Ο ρόλος της αστυνομίας είναι να προστατεύει τους πολίτες και όχι να τους τρομοκρατεί. Αυτό δεν το είδαμε όχι μόνο στον άγριο ξυλοδαρμό στη Νέα Σμύρνη, αλλά δεν το είδαμε ούτε στην Θεσσαλονίκη, στην Δράμα, στην Κέρκυρα, στις διαδηλώσεις που γίνονται στην Αθήνα με ξυλοδαρμούς ακόμα και δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Κάτι δεν πάει καλά γιατί δεν μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά. Πριονίζει την σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει μεταξύ της αστυνομίας και του πολίτη», ζητώντας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λάβει μέτρα και να οριοθετήσει την δράση των αστυνομικών, βάζοντας και μία ανεξάρτητη επιτροπή.

Σε εκείνο το σημείο αναφέρθηκε στην επιτροπή Αλιβιζάτου, η οποία είχε καταλήξει πως ο πολίτης είναι ανυπεράσπιστος απέναντι στην ΕΛ.ΑΣ, ενώ τόνισε πως πρέπει η αστυνομία να αποκτήσει επαγγελματισμό, να κάνει την δουλειά της και να χτίσει την εμπιστοσύνη με τον πολίτη», λέγοντας πως θα πρέπει να τιμωρούνται ουσιαστικά οι δράστες αστυνομικής βίας.

Μάλιστα, όταν ο Πάνος Αμυράς ανέφερε στην κατάληψη του ΑΠΘ, ζητώντας να υπάρξει καταδίκη και για τέτοια περιστατικά, η Πόπη Τσαπανίδου επεσήμανε ότι δεν μπορεί να γίνει σύγκριση των δύο, λέγοντας: «Εδώ έχουμε φτάσει σε σημείο να φοβόμαστε να βγούμε χωρίς ταυτότητα από το σπίτι μας γιατί μπορεί να οδηγηθούμε στο τμήμα. Και να έχουμε και τα παιδιά μας μαζί».

Τέλος, πριν ολοκληρώσει, είπε: «Μήπως θα έπρεπε να εκπαιδευτούν οι αστυνομικοί σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων γιατί νομίζω ότι πέρασαν έξω από το μάθημα και δεν το παρακολούθησαν», με το Νίκο Χατζηνικολάου να συμπληρώνει πως θα πρέπει επιτέλους να μπουν και τα διακριτικά στις στολές τους, προκειμένου να ξέρει ο πολίτης ποιον έχει απέναντί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ