Νέα ένταση στη Νέα Σμύρνη: Με χρήση χημικών και κρότου λάμψης η ΕΛ.ΑΣ. διέλυσε την πορεία των κατοίκων (vids)

Gazzetta team
Νέα ένταση στη Νέα Σμύρνη: Με χρήση χημικών και κρότου λάμψης η ΕΛ.ΑΣ. διέλυσε την πορεία των κατοίκων (vids)
Νέα ένταση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης με τις δυνάμεις της αστυνομίας να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης για να διαλύσουν την μαζική πορεία των κατοίκων της περιοχής.

Επεισόδια σημειώθηκαν στους δρόμους της Νέας Σμύρνης όπου διεξήχθη πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα προηγήθηκαν στην πλατεία της πόλης.

Τα επεισόδια ξέσπασαν σε διάφορα σημεία με αστυνομικούς και διαδηλωτές να συγκρούονται και τους πρώτους να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Παρά το γεγονός ότι η πορεία ήταν ειρηνική, οι αστυνομικές δυνάμεις την «χτύπησαν» στο ύψος του δημαρχείου. Η περιοχή πνίγηκε από τα δακρυγόνα, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετούσε πάνω από τα νότια προάστια. Λίγο αργότερα η πορεία διαλύθηκε και οι κυκλοφορία στους δρόμους της Νέας Σμύρνης αποκαταστάθηκε.

Διατάχθηκε ΕΔΕ από την Αστυνομία

Η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της για τα σημερινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ