Πρεμιέρα για τα νέα μέτρα με σαρωτικούς ελέγχους: «Δεν μπορούμε να είμαστε με τη μεζούρα στο χέρι» (vid)

Gazzetta team
Πρεμιέρα για τα νέα μέτρα με σαρωτικούς ελέγχους: «Δεν μπορούμε να είμαστε με τη μεζούρα στο χέρι» (vid)
«Φωτιά» πήραν οι έλεγχοι από την αστυνομία την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Πρεμιέρα σήμερα (4/3) για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, αν και υπήρξαν ασάφειες που μπέρδεψαν τους πολίτες.

Όπως είχε προαναγγείλει χθες (3/3) στην καθιερωμένη ενημέρωση, ο Νίκος Χαρδαλιάς, οι έλεγχοι θα είναι αυξημένοι, ιδιαίτερα σήμερα (4/3) που είναι Τσικνοπέμπτη.

Η ένταση των ελέγχων το πρωί στην Βασιλίσσης Σοφίας ήταν τέτοια, που παραλίγο να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα, από τα αυτοκίνητα που σταματούσαν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί ήλεγχαν εκτός από τον κωδικό της μετακίνησης, εάν οι πολίτες βρίσκονταν και χιλιομετρικά στα όρια, αλλά και την ώρα της μετακίνησής τους.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ο κωδικός «4» (δηλαδή η παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένο) είχε την… τιμητική του και οι αστυνομικοί περνούσαν τους πολίτες από «κόσκινο».

Στο μικροσκόπιο, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν οι κωδικοί «2», «3», «4» και «6».

«Ούτε μεζούρες μπορούμε να έχουμε πάνω μας, ούτε να ελέγχουμε εξονυχιστικά το τι αναφέρει το sms του κάθε πολίτη. Δεν γίνεται να κάνουμε ελέγχους και ακολουθούμε τον κάθε πολίτη εκεί που δηλώνει ότι πάει», ανέφερε ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ