Κρητικός βρέθηκε με παιδί στο μητρώο του ΙΚΑ: Παλεύει με τη γραφειοκρατία

Gazzetta team
Κρητικός βρέθηκε με παιδί στο μητρώο του ΙΚΑ: Παλεύει με τη γραφειοκρατία
Ο άνδρας σοκαρισμένος ανακάλυψε ότι στα μητρώα του ΙΚΑ φαίνεται να έχει ένα παιδί που γεννήθηκε το 2017.

Σύμφωνα με το κεντρικό σύστημα του ΙΚΑ ο 45χρονος από την Κρήτη έχει παιδί - που δεν έχει. Συγκεκριμένα ένα κορίτσι με διαφορετικό επίθετο από το δικό του, γεννημένο το 2017.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν ένας 45χρονος Ηρακλειώτης ήθελε να κάνει ιατρικές εξετάσεις. Ο γιατρός στον οποίο απευθύνθηκε τον ενημέρωσε ότι είναι ανασφάλιστος. Ο 45χρονος έπεσε από τα σύννεφα καθώς είναι μισθωτός εργαζόμενος, ασφαλισμένος και καταβάλλει κάθε μήνα τις εισφορές του.

Επόμενη κίνηση του ήταν να επισκεφτεί το ΙΚΑ προκειμένου να δει τι ακριβώς έχει συμβεί και γιατί το σύστημα τον βγάζει ανασφάλιστο. Οι υπάλληλοι είδαν ότι πρόκειται για λάθος και το πρόβλημα λύθηκε πολύ σύντομα.

Όταν o άνδρας ζήτησε από τον λογιστή του να του βγάλει ένα αντίγραφο της ασφαλιστικής του εισφοράς εξηγώντας του μάλιστα και τι είχε προηγηθεί, ο λογιστής τον ενημέρωσε ότι το πρόβλημα τώρα γίνεται πιο περίπλοκο.

Στο ενημερωτικό της ασφαλιστικής του ικανότητας φαίνεται να έχει ένα παιδί, ένα κορίτσι γεννημένο το 2017.

Ο άνδρας προσπαθεί εκ νέου να επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες του ΙΚΑ προκειμένου να διορθώσουν και πάλι το λάθος τους.

«Είναι για γέλια όλη αυτή η κατάσταση. Δεν είναι τόσο η ταλαιπωρία αλλά λόγω του κορονοϊού δεν μπορώ να επισκεφτώ τις υπηρεσίες για να διορθωθεί το λάθος και στα τηλέφωνα, που προσπαθώ να επικοινωνήσω με τους υπάλληλους στο ΙΚΑ, κανείς δεν το σηκώνει» δήλωσε στο cretapost ο 45χρονος, ο οποίος προσπαθεί να βρει άκρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ