Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και νέα επιδείνωση από το Σάββατο (pics)

Gazzetta team
Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και νέα επιδείνωση από το Σάββατο (pics)
Χαλάει ο καιρός την Τρίτη (2/3) ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται νέα κακοκαιρία και πτώση της θερμοκρασίας.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις πρώτες μέρες του Μαρτίου. Με κακοκαιρία μπαίνει ο Μάρτης, επιβεβαιώνοντας τη γνωστή παροιμία, «Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης». Την Τρίτη (2/3) η θερμοκρασία πέφτει, ενώ δεν θα λείψουν και οι βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Την Τετάρτη (3/3) θα επιστρέψει η καλοκαιρία που θα κρατήσει μέχρι το Σάββατο. Νέα επιδείνωση περιμένουμε από το απόγευμα του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή η οποία θα κρατήσει μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας, με βροχερό καιρό αλλά και ψυχρές εισβολές που θα δώσουν χιόνια, πιθανώς και μέχρι τα βόρεια της Αττικής, όπως υπογραμμίζει η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.

Όσο για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα, σύμφωνα με τα τωρινά τουλάχιστον στοιχεία, φαίνεται προς το τέλος του να έρχεται επιτέλους η Άνοιξη, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι θα λείψουν διαστήματα με βροχές και αφρικανική σκόνη, θα έχουμε όμως πλέον μεγάλες περιόδους καλοκαιρίας.

Ο καιρός σήμερα Τρίτη (2/3)

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, την Εύβοια, την Κρήτη και το Αιγαίο και χιόνια στα ορεινά, με βελτίωση από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια. Βοριάδες 4-6, στο Αιγαίο έως 7 και από το απόγευμα τοπικά και 8 μποφόρ και περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας, με παγετός κατά τόπους στα βόρεια τις βραδινές ώρες.

Τοπικές βροχές στην Αττική

Συννεφιές με τοπικές βροχές στα βόρεια και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι αναμένουμε στην Αττική, ισχυροί βοριάδες 4-6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο καιρός στην Αθήνα σήμερα θα είναι συννεφιασμένος με τη θερμοκρασία να φθάνει έως και τους 13 βαθμούς.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Λίγες συννεφιές με ασθενείς τοπικές βροχές στη Θεσσαλονίκη και από το μεσημέρι πολύ καλός καιρός, εξασθενημένοι βοριάδες 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 13 βαθμούς.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη (3/3)

Πολύ καλός καιρός με λίγες συννεφιές μόνο σε Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη μέχρι το μεσημέρι και τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά στην Κρήτη το πρωί. Βοριάδες στο Ιόνιο 3-5 και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο τοπικά έως 7-8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα και άνοδος θερμοκρασίας, με παγετό όμως κατά τόπους στα βόρεια το πρωί.

ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΡΤΙΟΣ 2021 (Για όσους δεν γνωρίζουν να διαβάζουν τους χάρτες υπάρχει επεξήγηση στο παρακάτω...

Δημοσιεύτηκε από Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou στις Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ