Εθνικό Θέατρο: Εκτός της δραματικής σχολής ο Στάθης Λιβαθινός

Gazzetta team
Εθνικό Θέατρο: Εκτός της δραματικής σχολής ο Στάθης Λιβαθινός
Αποχωρεί από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου ο Στάθης Λιβαθινός.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να υποβάλει την επίσημη παραίτησή του από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ο Στάθης Λιβαθινός.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», κάποιοι σπουδαστές κατήγγειλαν ότι ο σκηνοθέτης είχε αυταρχική συμπεριφορά στα μαθήματα.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την υπόθεση Λιγνάδη, έγινε ευρεία συζήτηση στο Εθνικό Θέατρο για τις παθογένειες που χρονίζουν.

Τα αποτελέσματα αυτού του διαλόγου συνοψίστηκαν στην κοινή ανακοίνωση σπουδαστών – καθηγητών που δημοσιεύθηκε στις 13 Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση σπουδαστών - καθηγητών

«Οι σπουδαστές αναφέρθηκαν σε μεμονωμένα περιστατικά που αφορούσαν πρακτικές διδασκαλίας, όπου παρατηρήθηκε αυταρχική συμπεριφορά και, κατά τα λεγόμενα των σπουδαστών, χρησιμοποιήθηκαν μειωτικά, απαξιωτικά και ομοφοβικά σχόλια τα οποία τραυμάτιζαν την αξιοπρέπειά τους και δημιουργούσαν ένα κλίμα διακρίσεων και φόβου.

Τα παράπονα αυτά εκφράστηκαν ανοιχτά, ενώπιον του συνόλου διδασκόντων και σπουδαστών. Η Σχολή έχει προχωρήσει ήδη στη διερεύνηση των περιστατικών που αναφέρθηκαν, ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα» αναφερόταν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση ενώ γινόταν παράλληλα λόγος και για «αποκατάσταση του τραυματισμένου κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων».

Όπως προκύπτει από τις εξελίξεις, κάποιες από τις καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά αναφέρονταν στο πρόσωπο του Στάθη Λιβαθινού, ο οποίος έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών το Εθνικό Θέατρο τόσο ως ηθοποιός – σκηνοθέτης, όσο και ως καλλιτεχνικός διευθυντής του και δάσκαλος της δραματικής σχολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ