Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού: Ψυχρή σιβηρική εισβολή με κάθετη πτώση της θερμοκρασίας (pics)

Gazzetta team
Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού: Ψυχρή σιβηρική εισβολή με κάθετη πτώση της θερμοκρασίας (pics)
Πτώση της θερμοκρασίας έως και δέκα βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας. Έως και επτά βαθμούς θα πέσει σήμερα ο υδράργυρος στην Αθήνα.

Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας από σήμερα (28/2), με κάθετη πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς σε κάποιες περιοχές. Στην Αθήνα αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία μέχρι 7 βαθμούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo.gr, από σήμερα Κυριακή 28/02, αναμένεται μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από τη Σιβηρία προς τη χώρα μας, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση ψυχρής εισβολής, με τη θερμοκρασία να σημειώνει κάθετη πτώση.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή 28/02 θα υποχωρήσουν σε σχέση με εκείνες του Σαββάτου 27/02 έως και 10 βαθμούς κατά τόπους, κάτι που παρουσιάζεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί:

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Κυριακής 28/02 τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ τοπικά θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Αιγαίο.

Η ψυχρή εισβολή αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη 02/03, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη αερίων μαζών που ακολουθεί:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ