Εισαγγελική έρευνα στα Αρσάκεια Σχολεία για παρενοχλήσεις από εκπαιδευτικούς

Gazzetta team
Εισαγγελική έρευνα στα Αρσάκεια Σχολεία για παρενοχλήσεις από εκπαιδευτικούς
Μετά την προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να ερευνηθούν οι καταγγελίες 285 αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας θα διερευνήσει τα όσα καταγγέλλουν παλιοί μαθητές των Αρσακείων Σχολείων περί παρενοχλήσεων και προσβολών από εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα, 285 απόφοιτοι από το 1994 έως το 2018, σε επιστολή τους προς την Φιλεκπαιδευτική εταιρεία αναφέρουν ότι γνωρίζουν και έχουν πληροφορηθεί για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτριες από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων.

Η διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής εταιρείας κατέθεσε αναφορά στην εισαγγελία και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης η οποία ανατέθηκε στον εισαγγελέα Γ.Νούλη

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, το αίτημα προς τη. Εισαγγελία είναι «να κληθούν ένας προς έναν οι 285 απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων που υπογράφουν την επίμαχη ανακοίνωση που διοχετεύθηκε στα ΜΜΕ προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουν τις καταγγελίες τους για να διερευνηθούν αυτές αρμοδίως από την Εισαγγελία Αθηνών».

Τονίζεται δε ότι «Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία και θα συνδράμει το έργο των εισαγγελικών αρχών με οποιονδήποτε τρόπο της ζητηθεί».

Αυθημερόν στην Εισαγγελία Υποβλήθηκε αυθημερόν η Αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών να ερευνήσει αρμοδίως την καταγγελία Αποφοίτων των Αρσακείων με συνδρομή, όπως και όσο χρειστεί, τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Δημοσιεύτηκε από Γεώργιος Μπαμπινιώτης στις Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

(Φωτογραφία: Facebook Arsakeio)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ