Τι θα συμβεί στην περίπτωση προφυλάκισης ή μη του Δημήτρη Λιγνάδη, ποια είναι η διαδικασία

Gazzetta team
Τι θα συμβεί στην περίπτωση προφυλάκισης ή μη του Δημήτρη Λιγνάδη, ποια είναι η διαδικασία
Ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην περίπτωση προφυλάκισης ή μη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη. Ακολούθως θα καταθέσουν πέντε μάρτυρες τους οποίους ζήτησε ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης.

Αφού εξεταστούν, θα ακολουθήσει η διάσκεψη ανακρίτριας - εισαγγελέα που θα αποφασίσουν εάν ο κατηγορούμενος θα προφυλακιστεί ή εάν θα αφεθεί ελεύθερος.

Ποια είναι η συνέχεια της διαδικασίας στην περίπτωση προφυλάκισης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στην περίπτωση που ο Δημήτρης Λιγνάδης κριθεί προφυλακιστέος θα περάσει την νύχτα ξανά στην ΓΑΔΑ, αφού λόγω προχωρημένης ώρας κανένα σωφρονιστικό κατάστημα δεν δέχεται κρατούμενους μετά την δύση του ηλίου. Αύριο εντός της ημέρας θα μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα, το οποίο θα έχει αποφασίσει ο ανακριτής μαζί με τον εισαγγελέα.

Όμως υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην προφυλακιστεί, και σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πάει ξανά από την ΓΑΔΑ, ώστε να υπογράψει κάποια έγγραφα, να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα τα οποία κρατήθηκαν κατά την σύλληψή του και να αποχωρήσει από την κεντρική πόρτα και όχι από το υπόγειο γκαράζ, όπως θα συμβεί στην αντίθετη περίπτωση. Θα φύγει, λοιπόν, από εκεί και θα είναι ελεύθερος μέχρι να γίνει η δίκη του.