Υπόθεση Λιγνάδη: Οι αντιφάσεις του για τη «χρόνια έχθρα» με το Σωματείο των Ηθοποιών

Gazzetta team
Υπόθεση Λιγνάδη: Οι αντιφάσεις του για τη «χρόνια έχθρα» με το Σωματείο των Ηθοποιών
Ο Δημήτρης Λιγνάδης χρεώνει τις εις βάρος του κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή στη... χρόνια εχθρότητα με το ΣΕΗ. Ωστόσο, μόλις πρόσφατα δήλωνε πως «τα πάνε μια χαρά».

Τρεις μήνες μόλις χρειάστηκαν ώστε η σχέση Δημήτρη Λιγνάδη και Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, να βρεθεί στα... άκρα. Ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή Δημήτρης Λιγνάδης στο υπόμνημά του προς την ανακρίτρια αναφέρει ως «κατασκευασμένες από δικηγορούς του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών τις καταγγελίες» δηλώνοντας μάλιστα πως υπάρχει «χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών».

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρει στο υπόμνημα: «Η υπόθεση είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του ΔΣ του ΣΕΗ και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεσή μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται την Ένωση (εννοεί Σωματείο) Ελλήνων Ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξατίας αυτής της αντιπαράθεσης υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Αντίθετα με τα όσα αναφέρονται σ' αυτό το σημείο του υπομνήματος, σε προ τριμήνου συνέντευξη στη Lifo, ανέφερε για τη σχέση του με το ΣΕΗ: «{...} Όμως σε ό,τι αφορά το Εθνικό (σ.σ. Θέατρο), έχω πολύ ελαφριά τη συνείδησή μου: σήκωσα αμέσως τα μανίκια, προσπάθησα να φέρω τα οικονομικά σε μια κατάσταση προσαρμοσμένη στην πραγματικότητα, φρόντισα τα εργασιακά, που με απασχολούσαν, και συνεργάζομαι μια χαρά με το Σωματείο των Ηθοποιών {...}».

Η αίθουσα «Ελένη Παπαδάκη» στο Rex

Ο Δημήτρης Λιγνάδης για να στοιχειοθετήσει την «χρόνια έχθρα του» με το ΣΕΗ, επικαλείται τις αντιδράσεις που είχε γνωρίσει η απόφασή του «να δοθεί στο ισόγειο του Ρεξ το όνομα της σπουδαίας ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη, η οποία είχε δολοφονηθεί το 1944».

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο 2019 το Σωματείο Ελλήνων ηθοποιών είχε αντιδράσει πολύ έντονα στην απόφασή μου να δοθεί στο ισόγειο του Ρεξ το όνομα της σπουδαίας ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη, η οποία είχε δολοφονηθεί το 1944».

Πράγματι, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αντέδρασε στη συγκεκριμένη απόφαση του Δημήτρη Λιγνάδη με ανακοίνωσή του στις 24 Οκτωβρίου του 2019. Η αντίδραση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αφορά όμως στην προηγούμενη διοίκησή του και την τότε πλειοψηφία του. Πρόεδρος του Σωματείου ήταν ο Δημήτρης Αντωνιάδης της Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών.

Μετά τις αρχαιρεσίες του 2020 όμως το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αλλάζει διοίκηση. Η Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών είναι μεν η πρώτη σε ψήφο παράταξη όμως με τις ψήφους της δεύτερης και της τρίτης παράταξης, πρόεδρος αναδεικνύεται ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ίσως μάλιστα σ' αυτό να αναφέρεται και η αποκοπή του υπομνήματος για τον πρόεδρο του ΣΕΗ πως «συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Το ΣΕΗ άλλαξε λοιπόν διοίκηση τον Ιούλιο του 2020, τέσσερις μήνες μετά ο Δημήτρης Λιγνάδης δηλώνει δημοσίως πως συνεργάζεται «μια χαρά» με αυτήν, αλλά πλέον θεωρεί τη «χρόνια εχθρότητά μεταξύ τους» το κίνητρο της «σκευωρίας εναντίον του»...

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ