Θεσσαλονίκη: Καθηγητής του ΑΠΘ έγραψε με κιμωλία στον δρόμο την λέξη «ντροπή», για τα επεισόδια (vid)

Gazzetta team
Θεσσαλονίκη: Καθηγητής του ΑΠΘ έγραψε με κιμωλία στον δρόμο την λέξη «ντροπή», για τα επεισόδια (vid)
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι διδάσκοντες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ για την εισβολή της αστυνομίας στο Ίδρυμα, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις φοιτητών.

«Ντροπή, ντροπή, ντροπή, ντροπή», έγραψε με κιμωλία καθηγητής του ΑΠΘ με αφορμή τις χθεσινές εικόνες και τα επεισόδια μεταξύ φοιτητών-αστυνομικών στον εξωτερικό χώρο του Πανεπιστημίου Ιδρύματος, όπως αναφέρει το thesstoday.gr.

Ο Τριαντάφυλλος Τρανός, καθηγητής εικαστικών στο ΑΠΘ την ώρα που ζωγράφιζε τη λέξη «ντροπή» στην άσφαλτο που οδηγεί στην πρυτανεία του ΑΠΘ τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι συνάδελφοί μου υπογράφουν ένα κείμενο που κατηγορούν τους φοιτητές ως περιθωριακές ομάδες. Εγώ έχω να πω ότι το Πανεπιστήμιο είναι το σπίτι των φοιτητών. Μόνο ντροπή».

Διδάσκοντες Παιδαγωγικού ΑΠΘ: «Ο βασανισμός του φοιτητή αμαυρώνει το ίδρυμα»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι διδάσκοντες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ για την εισβολή της αστυνομίας στο Ίδρυμα, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις φοιτητών, καθώς και τον βασανισμό διαδηλωτή από άνδρες της «ΔΡΑΣΗΣ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανακοίνωση των διδασκόντων και διδασκουσών του ΠΤΔΕ ΑΠΘ για την επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθήσαμε την κατασταλτική δράση της αστυνομίας εναντίον φοιτητών και φοιτητριών του ΑΠΘ. Εικόνες όπως αυτή του φοιτητή που σέρνεται στο κράσπεδο από τους άνδρες των ΜΑΤ μάς προκαλούν αποτροπιασμό, ενώ αμαυρώνουν αφάνταστα το πανεπιστήμιό μας.

Η αντίληψη ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του φοιτητικού κινήματος μπορούν να αντιμετωπίζονται με δυνάμεις καταστολής και προσαγωγές μελών των φοιτητικών συλλόγων ανοίγει το δρόμο σε πολύ ζοφερές προοπτικές για την ακαδημαϊκή ζωή.

Οι αστυνομικές λογικές και πρακτικές όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν τα μεγάλα προβλήματα των ελληνικών ΑΕΙ, αλλά αντιθέτως τα επιδεινώνουν, προσθέτοντας και άλλα στα ήδη υπάρχοντα.

Δεδομένου ότι έγιναν προσαγωγές, ζητούμε να μην ασκηθεί καμία δίωξη εναντίον φοιτητών και φοιτητριών και να αφεθούν όλοι /όλες ελεύθεροι/ελεύθερες!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ