Παγώνη: «Προτεραιότητα για άνοιγμα σε δημοτικά και αγορά, μετά τον Απρίλιο η εστίαση»

Gazzetta team
Παγώνη: «Προτεραιότητα για άνοιγμα σε δημοτικά και αγορά, μετά τον Απρίλιο η εστίαση»
Για ενδεχόμενη εισήγηση ανοίγματος κάποιων δραστηριοτήτων εάν τα κρούσματα πέσουν κάτω από 1.000, μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κ. Παγώνη, λέγοντας πάντως πως για την εστίαση μιλά από Απρίλιο και μετά...

Την άποψη πως αν ο αριθμός των κρουσμάτων από κορονοϊό είναι κάτω από 1000 τότε θα μπορούσαν θα σταδιακά να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα, υποστήριξε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Η κα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε πως τα κρούσματα μειωθούν, τότε θα μπορέσει η επιτροπή να εισηγηθεί άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων.

«Μην περιμένουμε μείωση των διαδωληνωμένων. Μας ενδιαφέρει ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid» διευκρίνισε.

«Το άνοιγμα μπορεί να το δούμε και τη Δευτέρα που έρχεται, θα εξαρτηθεί όμως από τους αριθμούς που θα έχουμε αυτή τη βδομάδα. Αν όλα πάνε καλά αυτή τη βδομάδα μπορεί η επιτροπή να ξεκινήσει να συζητάει μείωση περιορισμών και να εισηγηθεί την απόφασή της».

Ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τις δραστηριότητες που αναμένεται να «ανοίξουν» πρώτες, ακόμα και από την ερχόμενη εβδομάδα σημείωσε πως: «προτεραιότητα θα δοθεί όπως και την προηγούμενη φορά στα δημοτικά και ταυτόχρονα άνοιγμα της αγοράς με click away».

Για την εστίαση, τόνισε ότι «η ιστορία αυτή πάει λίγο μακριά. Δεν μπορεί να ανοίξει η εστίαση αν δεν ανοίξουν σχολεία και αγορά. Από τον Απρίλιο και μετά.»

Όσον αφορά τα εμβόλια, επεσήμανε τα νέα στοιχεία από την AstraZeneca που έδειξαν ότι θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο και οι άνω των 65 ετών.

Για το SMS μετακίνησης αποκλειστικά για το λιανεμπόριο το οποίο θα έχει διάρκεια 3 ώρες, η κα Παγώνη είπε πως θα βοηθήσει αρκετά. «Ήταν σωστή σκέψη αυτή.»

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις μάσκες, η κα Παγώνη ξεκαθάρισε ότι σε σουπερμάρκετ, ΜΜΜ και νοσοκομεία πρέπει να φοράμε διπλή μάσκα, εκτός αν είναι η μάσκα Ν95. Τόνισε, επίσης, ότι την υφασμάτινη πρέπει να την πλένουμε καθημερινά και να τη σιδερώνουμε.

Πηγή: Reader.gr