Λιανεμπόριο: Υπό μελέτη νέος πενταψήφιος αριθμός για SMS και τρίωρα ψώνια

Gazzetta team
Λιανεμπόριο: Υπό μελέτη νέος πενταψήφιος αριθμός για SMS και τρίωρα ψώνια
Αν και το λιανεμπόριο αναμένεται να ανοίξει, ωστόσο παραμένουν τα σενάρια για παράταση του lockdown.

Τα σενάρια για άνοιγμα του λιανεμπορίου από την 1η Μαρτίου στην Αττική συνεχώς και πληθαίνουν.

Όπως όλα δείχνουν, η αγορά θα ανοίξει ξανά με την μέθοδο του click away. Όμως, στο «τραπέζι» φέρεται να έχει πέσει το ενδεχόμενο να υπάρξει νέος πενταψήφιος κωδικός για τα ψώνια αλλά και περιθώριο τριών ωρών για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους οι καταναλωτές.

Ο νέος πενταψήφιος αριθμός για sms και το 3ωρο για τις αγορές

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, στην κυβέρνηση εξετάζουν την σταδιακή άρση του lockdown με δημιουργία ενός νέου αριθμού, στον οποίο οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν sms προκειμένου να βγουν στην αγορά, έχοντας στη διάθεσή τους ένα τρίωρο είτε για αγορές μέσω της μεθόδου click away ή click in shop.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι καταναλωτές δεν θα έχουν στη διάθεσή τους απεριόριστο χρόνο, αλλά ένα τρίωρο προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους και να επιστρέψουν και πάλι πίσω στο σπίτι τους.

Ο λόγος για τον οποίο θα τεθεί χρονικός περιορισμός για τα ψώνια στα καταστήματα είναι για να αποφευχθούν καταστάσεις συνωστισμού, όπως αυτές που παρατηρήθηκαν την τελευταία φορά που άνοιξαν τα καταστήματα.

Θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι 6 κωδικοί στο 13033

Ο συγκεκριμένος πενταψήφιος αριθμός θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τις αγορές στα καταστήματα του λιανεμπορίου και όχι τα σούπερ μάρκετ, στα οποία οι καταναλωτές θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στέλνοντας τον κωδικό 2 στο 13033. Οι 6 γνωστοί κωδικοί για sms που ισχύουν έως σήμερα θα παραμείνουν και δεν θα αλλάξει κάτι σε αυτούς.

Ουσιαστικά ο νέος αριθμός για sms θα λειτουργεί σαν χρονόμετρο για τους καταναλωτές.

Την ίδια στιγμή δεν φαίνεται να εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπει κόφτης στα γραπτά μηνύματα, ώστε οι πολίτες να έχουν δικαίωμα για συγκεκριμένο αριθμό sms στον νέο αριθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ