Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών: «Θεωρώ ότι την επόμενη Δευτέρα θα ανοίξει το λιανεμπόριο» (vid)

Gazzetta team
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών: «Θεωρώ ότι την επόμενη Δευτέρα θα ανοίξει το λιανεμπόριο» (vid)
Πιο κοντά το άνοιγμα του λιανεμπορίου από ό,τι περιμέναμε; Είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί τις προσεχείς ημέρες. Όλα τα σενάρια.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

«Την ερχόμενη Δευτέρα θεωρώ ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει με οποιοδήποτε τρόπο του έχει προταθεί. Το υπουργείο Ανάπτυξης στέκεται στο πλευρό της πραγματικής οικονομίας, και οι προσπάθειες όλων είναι να επαναλειτουργήσουμε με ασφάλεια», ανέφερε.

«Ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων θα προτείνουμε είτε με click away είτε με click inside. Η αίσθηση που έχω είναι ότι μπορούμε να ανοίξουμε την ερχόμενη Δευτέρα με ασφάλεια», είπε ο κ. Καφούνης.

Προς παράταση του lockdown στην Αττική

Άλλωστε ήδη η παράταση του lockdown στην Αττική συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Το πρώτο θέμα που αναμένεται να ξεκαθαριστεί έχει να κάνει το ποιους θα αφορά και πόσο θα διαρκέσει η παράταση αυτή.

Πρόθεση της κυβέρνησης -σύμφωνα με τα σενάρια- είναι αν δεν γίνεται να ανοίξουν μαζί σχολεία και καταστήματα, να ανοίξει ένα από τα δύο. Ποιο θα είναι αυτό; Υπάρχει δύο ενδεχόμενα.

Το ένα δείχνει τα καταστήματα με την μέθοδο του click away, που μπορεί να δίνει μία πολύ μικρή οικονομική ανάσα, αλλά κρύβει πολύ μεγάλη κινητικότητα των πολιτών.

Το δεύτερο αφορά τα σχολεία, τουλάχιστον νηπιαγωγεία και δημοτικά, όμως συναντά προβλήματα λόγω των καιρικών συνθηκών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ