Ο Φουρθιώτης μηνύει τον Δήμο Διονύσου γιατί έμεινε αποκλεισμένος στο σπίτι του για τρεις ημέρες

Gazzetta team
Ο Φουρθιώτης μηνύει τον Δήμο Διονύσου γιατί έμεινε αποκλεισμένος στο σπίτι του για τρεις ημέρες
Για έκθεση, παράβαση καθήκοντος και εξύβριση μηνύει ο Μένιος Φουρθιώτης «τους υπεύθυνους του Δήμου Διονύσου».
Για έκθεση της ζωής του σε κίνδυνο καταγγέλλει τους «υπεύθυνους του Δήμου Διονύσου» ο γνωστός παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης.

Σ' αυτήν αναφέρει ότι παρέμεινε αποκλεισμένος επί τρεις ημέρες λόγω του χιονιού κατηγορώντας γι αυτό τους υπεύθυνους του Δήμου που σύμφωνα με τον ίδιο «επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τον καταγγέλλοντα». Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης, ο Δήμος Διονύσου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η ανακοίνωση της μήνυσης από το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Μένιο Φουρθιώτη:

«Η δικηγορική εταιρία Αγαπηνός και Συνεργάτες ενεργούσα ως εντολοδόχος δημοσιογράφου – παρουσιαστή Μαίνανδρου Φουρθιώτη υπέβαλε έγκληση – μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των υπευθύνων του Δήμου Διονύσου Αττικής για τα αδικήματα της έκθεσης, παράβασης καθήκοντος και εξύβρισης.

Πρέπει να επισημανθεί ότι ο Δήμος Διονύσου και οι υπεύθυνοί του καταγγέλλονται κατά την ανωτέρω μήνυση ως υπεύθυνοι για την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του ανωτέρω καταγγέλλοντος δημοσιογράφου, παρά το γεγονός ότι τους είχε καταστεί γνωστό από τον ίδιο ότι σοβαροί λόγοι υγείας τον κατατάσσουν στις ευπαθείς ομάδες και ήταν επιβεβλημένη η δυνατότητα πρόσβασης στην οικία του από τις αρμόδιες υγειονομικές και αστυνομικές Αρχές ανά πάσα στιγμή προκειμένου να καταστεί δυνατή ενδεχόμενη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Παρά ταύτα επί σειρά τριών ημερών οι τοπικοί άρχοντες του αρμόδιου Δήμου επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τον καταγγέλλοντα δημοσιογράφο. Ο δημοσιογράφος προσέφυγε στην ποινική δικαιοσύνη ζητώντας την ποινική δίωξη των υπευθύνων και την εφαρμογή εις βάρος τους της αυτόφωρης διαδικασίας.

Παράλληλα η δικηγορική μας εταιρία ανέλαβε την εκπροσώπηση του δημοσιογράφου και στα πλαίσια των αστικών δικών που θα διεξαχθούν για την ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που έχει υποστεί και των εκτεταμένων φθορών της οικίας του, αστικές αξιώσεις για τις οποίες συνυπεύθυνοι εκτός του Δήμου είναι και οι υπεύθυνοι δημοτικοί «άρχοντες» με την ατομική τους περιουσία».

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ