Καταγγελία: «Οι ντελιβεράδες που δούλεψαν στα χιόνια απειλήθηκαν από τους εργοδότες τους» (vid)

Gazzetta team
Καταγγελία: «Οι ντελιβεράδες που δούλεψαν στα χιόνια απειλήθηκαν από τους εργοδότες τους» (vid)
Ο Βασίλης Κεφαλάς κατήγγειλε ότι παρά τη σύσταση του υπ. Εργασίας, ορισμένοι εργοδότες απείλησαν τους διανομείς να βγουν να δουλέψουν, παρά την κακοκαιρία.

Ο Βασίλης Κεφαλάς, διανομέας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου επισιτισμού, τουρισμού και ξενοδοχείων νομού Αττικής μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τις αντίξοες συνθήκες που αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν λόγω της κακοκαιρίας και της αναλγησίας ορισμένων εργοδοτών.

«Αδύνατο να εργαστεί κανείς κάτω από τέτοιες συνθήκες. Όσοι λίγοι διανομείς βγήκαν, απειλήθηκαν από τον εργοδότη τους».

Ο Βασίλης Κεφαλάς ζήτησε την παρέμβαση της Πολιτείας για την απαγόρευση της διανομής κάτω από αυτές τις συνθήκες. «Δεν θα αργήσουν να υπάρξουν θύματα», προειδοποίησε.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπ. Εργασίας έκανε απλή σύσταση στους εργοδότες «να προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων διανομέων» και κάλεσε τους εργαζόμενους να καταγγείλουν στην Επιθεώρηση Εργασίας τυχόν παραβίαση των μέτρων ασφάλειας. Βέβαια, ο καθένας καταλαβαίνει ότι μια τέτοια καταγγελία θα έβαζε σε κίνδυνο το εργασιακό μέλλον τους.

Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα, καθώς και το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι διανομείς, συστήνει στους εργοδότες, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.), ώστε υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.

Προέχει η προστασία των εργαζομένων διανομέων, κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες.

Οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ