Κακοκαιρία «Μήδεια»: Στους μείον 25 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία στο Νέο Καύκασο Φλώρινας

Gazzetta team
Κακοκαιρία «Μήδεια»: Στους μείον 25 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία στο Νέο Καύκασο Φλώρινας
Θερμοκρασία ρεκόρ από την κακοκαιρία «Μήδεια» με μείον 25,1 βαθμούς στο Νέο Καύκασο Φλώρινας.

Θερμοκρασία ρεκόρ κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο Νέο Καύκασο Φλώρινας το πρωί της Τρίτης, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Συγκεκριμένα, περίπου στις 8:00 το πρωί το θερμόμετρο έδειξε -25,1 βαθμούς, ορίζοντας ένα νέο ρεκόρ ελάχιστης θερμοκρασίας για τους σταθμούς του δικτύου (εξαιρούνται οι σταθμοί μας στις δολίνες Κεχρωτής και Βαθυστάλου), αναφέρει το meteo.

H πρόγνωση των επόμενων ωρών

Πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις σημειώνονται από το βράδυ της Δευτέρας 15/2 σε Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το πρωί της Τετάρτης 17/2 με μειούμενη όμως ένταση από αργά το βράδυ της Τρίτης 16/2.

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Αττική, στην Εύβοια, στην Κρήτη και σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου των Κυκλάδων, ενώ χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται κατά τόπους στις Κυκλάδες και σε παράκτιες περιοχές της Κρήτης.

Από το βράδυ της Τρίτης 16/2 τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στην Κεντρική Εύβοια, στα βόρεια της Αττικής και στη Δυτική Κρήτη και έως το πρωί της Τετάρτης 17/2 θα σταματήσουν. Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται από το απόγευμα της Τρίτης 16/2 έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 17/2 σύμφωνα με το μοντέλο πρόγνωσης υψηλής ανάλυσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Οι μπλε αποχρώσεις υποδεικνύουν την εκδήλωση βροχής/χιονόνερου και με μωβ αποχρώσεις παρουσιάζεται η ένταση των χιονοπτώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ