Αύγουστος Κορτώ: «Εμείς οι αδερφές τους ξέρουμε καλά τους “άντρες παλιάς κοπής”» (pic)

Gazzetta team
Αύγουστος Κορτώ: «Εμείς οι αδερφές τους ξέρουμε καλά τους “άντρες παλιάς κοπής”» (pic)
Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ σχολιάζει με τον δικό του τρόπο την ατάκα του Παύλου Χαϊκάλη περί «αρσενικού παλαιάς κοπής».

Ο αναγνωρισμένος συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, με αφορμή την ατάκα «άνδρας παλαιάς κοπής» του ηθοποιού Παύλου Χαϊκάλη έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Στο κείμενό του καταθέτει την προσωπική του άποψη για τον χαρακτηρισμό «άνδρες παλαιάς κοπής». Περιγράφει αρκετές στιγμές ρατσισμού που έχει δεχτεί από ορισμένους, ως ανοιχτά ομοφυλόφιλος άνδρας.

Ο Αύγουστος Κορτώ γράφει:

«Κι εμείς οι αδερφές, δυστυχώς, τους ξέρουμε πολύ καλά τους ‘άντρες παλιάς κοπής’.

Ήταν οι συμμαθητές που μας κορόιδευαν στο σχολείο, που μας έκαναν τη ζωή κόλαση, πιθηκίζοντας τον ομοφοβικό οχετό που ‘χαν απορροφήσει απ’ τους πατεράδες τους.

Ήταν αυτοί που ξεροστάλιαζαν στα πάρκα μες στη νύχτα, και για να μην παραδεχτούν τον λόγο της παρουσίας τους εκεί, σου τράβαγαν και δυο σφαλιάρες.

Ήταν αυτοί που, σ’ ένα τραπέζι γνωστών και φίλων, έκαναν ασταμάτητα ντεμέκ καλαμπούρια για τους π@@@@ες – “φιλικά πάντα”.

Ήταν τα αφεντικά κι οι προϊστάμενοι που μας απευθύνονταν με γυναικεία ονόματα κι αντωνυμίες.

Ήταν οι χολωμένοι άγνωστοι που κάθε χρόνο βρίζουν και καταριούνται το Pride, που μοίραζαν αβέρτα ψόφους όταν τόλμησα να ξεστομίσω τις λέξεις ‘ο άντρας μου’, ή να ανεβάσω μια φωτογραφία ενός φιλιού ή μιας αγκαλιάς με τον άνθρωπό μου.

Τύποι βαθιά ανεπαρκείς, που γυρεύουν επάρκεια στη βία και την ασχήμια. Όντως, πρόκειται για προϊόντα του παλιού κόσμου – και γι’ αυτό είναι καταδικασμένοι να βυθιστούν μαζί του στη λήθη».

Δείτε την ανάρτησή του:

Κι εμείς οι αδερφές, δυστυχώς, τους ξέρουμε πολύ καλά τους 'άντρες παλιάς κοπής'. Ήταν οι συμμαθητές που μας κορόιδευαν...

Δημοσιεύτηκε από Auguste Corteau στις Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021