Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές το προσεχές Σάββατο σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Gazzetta team
Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές το προσεχές Σάββατο σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα με τη μη λειτουργία των λαϊκών αγορών το Σάββατο, θα μπορούσε να εντείνει το ζήτημα με τις ουρές.

Πήρε πίσω η κυβέρνηση την αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα στις κόκκινες περιοχές, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η απόφαση αυτή θα μπορούσε να συντελέσει ακόμα περισσότερο στη δημιουργία μεγάλων ουρών αναμονής στα σούπερ μάρκετ.

Όπως είπε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, οι λαϊκές θα λειτουργήσουν κανονικά το προσεχές Σάββατο 13 Φεβρουαρίου: Με απόφαση της κυβέρνησης, και κατόπιν αξιολόγησης των στοιχείων, οι λαϊκές αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν κανονικά το ερχόμενο Σάββατο, ώστε να επιμεριστούν οι καταναλωτές σε διαφορετικά σημεία», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα με τη μη λειτουργία των λαϊκών αγορών το Σάββατο, θα μπορούσε να εντείνει το ζήτημα με τις ουρές.

Όπως είπε η κυρία Πελωνη, «παρά τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, κατά την περασμένη εβδομάδα, το επιδημιολογικό φορτίο, παρέμεινε υψηλό στις «κόκκινες» περιοχές και αυξήθηκε σημαντικά και σε αρκετές άλλες. Γενικευμένη αύξηση των κρουσμάτων παρατηρήθηκε στην Αττική, όπου η κατάσταση κρίθηκε ανησυχητική. Αποφασίστηκε έτσι -ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων- η λήψη πρόσθετων μέτρων στις περιοχές αυτές, τα οποία ήδη εφαρμόζονται».

Συγκεκριμένα:

-Η λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που είχαν ανοίξει γίνεται πλέον μόνο με τη μέθοδο του click away.

-Το Σάββατο θα είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

- Με απόφαση της Κυβέρνησης, και κατόπιν αξιολόγησης των στοιχείων, οι λαϊκές αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν κανονικά το ερχόμενο Σάββατο, ώστε να επιμεριστούν οι καταναλωτές σε διαφορετικά σημεία.

-Το Σάββατο και την Κυριακή η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά στις 6 το απόγευμα (αντί στις 9) και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

Τι θα ισχύσει για άλλες περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο

Ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο παρατηρήθηκε στους Δήμους της Θήρας, της Μυκόνου, της Χαλκίδας, της Πάτρας και του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Έτσι, στις περιοχές αυτές:

-Έχει ανασταλεί η λειτουργία του λιανεμπορίου και των υπηρεσιών που πρόσφατα είχαν ανοίξει, των Δικαστηρίων, αλλά και της οικοδομικής δραστηριότητας, καθώς και η τέλεση λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών, με εξαίρεση τις κηδείες.

-Έχει επίσης, ανασταλεί η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με εξαίρεση τα Δημοτικά σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στους Δήμους της Μυκόνου και της Θήρας.

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ